Răzvan Cuc, chemat la DNA. Pentru ce trebuie să dea explicații ministrul Transporturilor

Raluca Juncu 22.10.2019, 17:19
Răzvan Cuc, chemat la DNA. Pentru ce trebuie să dea explicații ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor a fost chemat la DNA pentru a da declarații în cazul scandalului Tarom, inițiat în urma cerinței acestuia venită către Mădălina Mezei, fosta șefă a transportatorului aerian, de a reține câteva aeronave la sol. În avioanele respective se aflau parlamentari ai opoziției, veniți la București să voteze în ziua moțiunii de cenzură.

 

De ce va fi audiat Răzvan Cuc?

Răzvan Cuc urmează să fie audiat la sfârșitul săptămânii acesteia, potrivit informațiilor transmise de Digi24, unde își va putea susține opinia cu privire la acuzațiile lansate de fostul director general al Tarom. Potrivit ultimelor informații vehiculate în presă, acesta ar putea avea întrevderea oficială cu magistrații de la Direcția Națională Anticorupție joia aceasta.

Ieri, fosta șefă a Tarom a fost audiată vreme de patru ore la DNA, cu privire la scandalul provocat de la faptul că aceasta a refuzat să țină la sol o serie de aeronave în ziua moțiunii de cenzură, la cerința lui Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor a negat acuzațiile, însă a admis că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM. Acesta motivează că  a recurs la acest lucru doar pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

„Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie Tarom pe termen lung. Eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că împreună putem construi acest lucru”, a declarat fostul lider al Tarom la ieșirea de la audieri. 

Ministrul Transporturilor i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie, potrivit aceleiași surse.

Conform G4Media.ro procurorul care a audiat-o ieri pe Mădălina Mezei a fost prezent și astăzi, când la DNA a fost chemat Constantin Axinia, fostul șef al CFR, schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de ministrul Transporturilor, pentru că ar fi refuzat să semneze contractul de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara. Ministrul Transporturilor va fi chestionat și cu privire la demiterea lui Constantin Axinia pentru care va trebui să ofere explicații amănunțite procurorilor.

„Gândesc ca ar fi fost util ca procurorii sa afle de la domnul Axinia faptul că acest contract nu este semnat nici până în prezent, dar și faptul ca acest contract la care dansul face referire trebuia semnat pentru a nu pierde o finanțare europeană de 800 milioane euro, oferita prin programul CEF – Connecting European Facilities. Toate Guvernele de până acum au fost acuzate fie ca nu folosesc banii europeni, fie ca tergiversează birocratic implementarea unor proiecte europene, fie ca pierd oportunități de finanțare din bani europeni pentru motive stupide” a scris astăzi Răzvan Cuc pe pagina sa personală de Facebook.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe