Cele mai mari parcuri din Constanța. 5 zone pline de copii, de primăvara până toamna

Emanuela Pană 14.03.2021, 11:14

În ultimii 20 de ani, spațiul verde din Constanța s-a tot diminuat, fiind înlocuit, în mare parte, de construcții. Unul dintre cele mai semnificative „atacuri“ împotriva naturii urbane ar fi amenajarea Doraly Mall și a benzinăriei Mol în zona Pod km 4-5, dar și apariția City Park Mall. Totuși, orașul de la malul mării mai păstrează câteva parcuri spectaculoase, care se transformă, în special în timpul sezonului estival, în locuri de socializare pentru tineri și pensionari sau în locuri de joacă pentru cei mici.

Cele mai mari parcuri din Constanța

Verdele din Constanța s-a tot estompat, fiind invadat bucată cu bucată prin apariția de noi construcții, timp în care aprobările de construcții s-au dat mai ceva „ca pâinea caldă“. Pe cale de consecință, parcurile s-au împuținat, iar unele dintre cele încă existente au nevoie de intervenții. Totuși, privind îndeosebi partea plină a paharului și contemplând la expresia „nemulțumitului i se ia darul“, ne-am gândit să întocmim o listă cu parcurile orașului de la malul mării, de care vă puteți bucura în special începând din primăvară și până toamna târziu.

1. Parcul Tăbăcărie – este primul și poate singurul parc „adevărat“ din acest oraș, fiind „sufocat“  pe de o parte de City Park Mall, iar pe de alta de Satul de Vacanță. Parcul Tăbăcărie este cel mai mare mare parc din Constanța, cu o suprafață verde totală de 444,097, 77 mp. Din fericire, acest spațiu verde deosebit de important pentru constănțeni a beneficiat, în ultimii ani, de diverse amenajări, iar în prezent se remarcă prin Țara Piticilor – unicul spațiu public din oraș destinat copiilor (făcând abstracție de mini-locurile de joacă din cartiere sau din alte parcuri).

2. Parcul Gării – în ultimul timp, nici acest parc nu „se simte“ prea bine, întrucât are nevoie de anumite intervenții. De parcă nu ar fi fost de ajuns că nu se întinde pe o suprafață prea mare, o importantă parte din zona verde a fost ocupată de construcția unei biserici, care încă se află într-un stadiu ce nu poate fi numit estetic, și a unui imobil comercial.

3. Parcul Primăriei – într-un colț se află Primăria, iar în altul se află Arenele Tomis. Pe timp de iarnă, aici se instalează, de obicei, Orășelul Copiilor, unde piticii se pot da în mașinuțe, iar tinerii și adulții pot asista la concerte. Este un parc spațios, pe care-l poți traversa când simți nevoia să-ți pui gândurile în ordine, dar și în care poți să te bucuri de o scurtă plimbare.

Citește și: Cele mai mari parcuri din București. Top 7 locuri în care te poți relaxa

Cinci zone pline de copii și de zumzet

În prezent, Primăria Constanța recunoaște oficial 14 parcuri, iar despre cele mai importante dintre ele continuăm să vorbim în rândurile de mai jos.

Cele mai mari parcuri din Constanța. Cele mai frumoase spații verzi pentru relaxare
Cele mai mari parcuri din Constanța. Cele mai frumoase spații verzi pentru relaxare

4. Parcul Arheologic – este un spațiu cu vegetație bogată, în care spiritul vechii cetăți Tomis se mai păstrează viu. Parcul Arheologic se întinde pe o suprafață generoasă, fiind localizat între Primăria Constanța și Bulevardul Ferdinand. Deosebit la acest parc este faptul că aleile sale par a fi săli de expoziție dintr-un muzeu de istorie. Ele sunt frumos încadrate de coloane, vase de ceramică, precum și de vestigii istorice, care datează din prioada romano-bizantină a cetății.

5. Parcul Poarta 6 – acest parc este cunoscut și ca „parcul primarului Radu Mazăre“, în primul rând pentru că politicianul a locuit în această zonă, iar în al doilea rând pentru că aici își lansa candidatura la primărie, cu baloane, muzică și tot tacâmul, cu ceva ani în urmă.

Alte parcuri prin care vă puteți plimba în Constanța:

  1. Parcul de lângă Casa de Cultură;
  2. Parcul din zona Tomis II;
  3. Parcul Universității Ovidius;
  4. Parcul Operei;
  5. Parcul Viitorului din zona CET, supranumit și „Parcul Tineretului“;
  6. Parcul de la Cazino, numit cândva și Parcul Elisabeta;
  7. Parcul Dragoslave;
  8. Parcul din zona FAR;
  9. Parcul de la Biblioteca Județeană;
  10. Parcul „Țara piticilor 2“, zona Podul de Butelii;
  11. Parcul Carol.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...