Actorul din Las Fierbinți pe care șefii nu voiau să îl plătească. A acceptat să joace gratis și a făcut un rol celebru

Andra Daoud 24.02.2022, 10:39
Actorul din Las Fierbinți pe care șefii nu voiau să îl plătească. A acceptat să joace gratis și a făcut un rol celebru

Serialul Las Fierbinți s-a trasformat într-un adevărat fenomen. După aproape 10 ani de difuzare, serialul a stabilit un record de audiență. Lucrurile nu au stat însă așa de la început, iar unul dintre actori a povestit că, atunci când a intrat în proiect, prestațiile lui nu erau plătite. Acum este unul dintre cele mai îndrăgite personaje din serial.

Actorul din Las Fierbinți pe care șefii nu voiau să îl plătească

Fiecare personaj din serialul Las Fierbinți are farmecul său și se bucură de succes tocmai pentru că reprezintă câte o categorie socială cu care telespectatorii sunt familiarizați. De-a lungul timpului, unii dintre actorii care joacă în serial au ajuns să scrie scenariul pentru anumite episoade, să le regizeze sau să compună muzica, așa cum este cazul lui Mihai Mărgineanu. De fapt, așa a ajuns artistul să și joace în serial, iar la început nu a fost plătit pentru rol.

Mărgineanu îl interpretează pe simpaticul Ardiles în Las Fierbinți, hoțul satului, dar semnează și coloana sonoră. Artistul a povestit, într-un interviu, cum a ajuns în rolul lui Ardiles și de ce a acceptat să intre în proiect, deși nu era plătit la început.

Dragoș Buliga (n.r. regizorul) avea nevoie de muzica originală pentru pilotul pe care îl pregătea. M-a chemat la o întâlnire, pe care eu o credeam a fi una legată de bere și alte activități libere, și mi-a propus să fac muzica pentru proiectul la care se gândea.

Proiect care nu avea susținere din partea niciunui boss–șef–mai mare–putere de decizie din vreo televiziune, așa că prestațiile urmau a NU fi plătite. Dar, pentru că este un mare dar, din echipa care mergea la drum, tot gratis, făceau parte Bobo, Leonid, Rait, Tinca, Costi, Mălăele, așa că am zis imediat DA.”, a povestit Mihai Mărgineanu, într-un interviu pentru revista Viva!

Actorul din Las Fierbinți pe care șefii nu voiau să îl plătească. A acceptat să joace gratis și a făcut un rol celebru
Mihai Mărgineanu îi dă viață lui Ardiles în serialul Las Fierbinți

„Chitaristul ochelarist cu lentilă spartă a căpătat un nume”

Cum a ajuns Mihai Mărgineanu de la a crea muzica, la a interpreta un personaj prezent în fiecare sezon al serialului? Artistul a mai povestit, în cadrul aceluiași interviu, că sarcina lui a fost, inițial, să asigure coloana sonoră și să apară, din când în când, cu o chitară în mână, în anumite secvențe.

A profitat de ocazie și l-a rugat pe regizor să îi facă videoclip, cu aceeași echipă, pentru piesa „Melci, scoici, raci”. A fost începutul unei povești de succes. Mihai Mărgineanu a lansat un album nou și a avut spectacol la Sala Palatului, iar Las Fierbinți a apărut și a dat peste cap audiențele, după cum își amintește actorul.

Las Fierbinți s-a lansat și a rupt audiențele, eu am lansat un disc nou cu Zarița și am făcut un spectacol la Sala Palatului. La scurt timp, chitaristul ochelarist cu lentilă spartă a căpătat un nume și o activitate: Ardiles, hoțul satului! (…) Ardiles este un hoț ordinar și l-am privat de orice calitate pe care ar trebui să o aibă un om obișnuit.

Nu a fost greu să fac asta, pentru că Ardiles a apărut odată cu filmul, deci nu trebuia să joc un personaj deja consacrat. Ceea ce, probabil, ar fi fost mai dificil un pic. Ardiles trebuie să fie plin de defecte, pentru ca nu cumva, Doamne ferește!, să și-l ia cineva drept model. Pentru că mie nu-mi plac hoții ordinari, dar, apreciindu-i un pic pe hoții ăia speciali din filme, încerc să-i aduc ceva special și domnului Ardiles. Până la urmă, și el tot un hoț din filme este.”, a mai spus actorul.

„Fum de tavernă”, „Mă iubește femeile” și „Zarița Zanga” sunt doar câteva dintre piesele interpretate de Mihai Mărgineanu, care se aud și pe coloana sonoră a serialului Las Fierbinți.

 

Urmăriți Impact.ro și pe