INTERVIU

Ce se întâmplă la concertele lui Mihai Mărgineanu. Actorul a povestit cu sinceritate debordantă. ”Nu știi la ce să te aștepți”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 27.01.2022, 16:35
Ce se întâmplă la concertele lui Mihai Mărgineanu. Actorul a povestit cu sinceritate debordantă. ”Nu știi la ce să te aștepți”. EXCLUSIV

Mihai Mărgineanu susține că începe mai nou spectacolele sale cu melodiile compuse pentru serialul „Las Fierbinți”, de la PRO TV! Din repertoriul lui „Ardiles” nu lipsește nici melodia cu care Gică Petrescu își răsfăța mai mereu audiența, ”Uite așa aș vrea să mor!”.

Mihai Mărgineanu a spus ce se întâmplă la concertele sale

Cântărețul Mihai Mărgineanu, 52 de ani, compune de un deceniu muzica celui mai îndrăgit serial de televiziune al momentului, „Las Fierbinți”. În plus, îi dă viață și unuia dintre personajele apreciate ale serialului de la PRO TV, Ardiles. Iar aceste două lucruri îi influențează foarte mult și concertele pe care le susține de-a lungul anului, împreună cu trupa sa. Aflat înaintea primului concert al noului an, cel din 4 februarie, de la Hard Rock Café, din Capitală, artistul a dezvăluit pentru impact.ro „stratagemele” la care apelează aproape de fiecare dată înainte întâlnirii cu fanii muzicii sale.

„Eu unul nu apelez niciodată la playlist-uri la concertele mele. Nu le văd utilitatea. Sau la track-uri, în special de pe clapă. Mă simt de parcă aș comanda niște mâncare bună și aș folosi mai apoi și un sos de soia chinezesc, care-ți uniformizează toată mâncarea!”, începe seria destăinurilor în forță Mihai Mărgineanu.

Mihai Margineanu a spus ce se intampla la concertele sale
Mihai Margineanu a spus ce se intampla la concertele sale

„Nu poți niciodată anticipa prea bine reacția spectatorului”

În schimb, concertele sale încep în anii din urmă cu seria melodiilor care au făcut deja furori în serialul `Las Fierbinți”.

„Cred că e mereu un bun început să plec la drum cu melodii din serialul de la PRO TV. De multe ori o melodie cunoscută îl face și mai cunoscut pe artist. Așa că dacă omul din fața ta recunoaște intro-ul din , lucrurile se așază mereu bine. Pe scurt, dispare repede dilema acelui spectator care vine la concert cu anumite așteptări și căruia tu îi oferi poate cu totul altceva. În plus, se stabilește repede o relație simpatică între noi, cei de pe scenă, și cei din sală. Am încercat o dată o inovație, cu amicul Florin Chilian. L-am rugat să cânte în deschiderea unui spectacol de-al meu. Luminile s-au stins și trupa mea a atacat în forță notele de la melodia . Apoi a apărut Chilian, cântându-și melodia, spre stupoarea unora din sală, pe fața cărora începuseră să apară semne de întrebare, de genul . Experimentul nostru nu a durat mult, fiindcă Chilian a lămurit atunci repede misterul, dar nu poți niciodată anticipa prea bine reacția spectatorului”, a povestit pentru impact.ro Mărgineanu cele întâmplate cândva.

Care-s melodiile pe care nu le evită niciodată

Cert este că s-au strâns câteva melodii simpatice în repertoriul lui Mihai Mărgineanu de când colaborează cu cei din „Las Fierbinți”. Ca atare, „Dragostea rurală”, „Lupanarul” și alte trei, patru melodii sunt de neevitat practic la fiecare concert al lui Mărgineanu.

În plus, același Mărgineanu adaugă că o altă melodie de neratat este „Uite așa aș vrea să mor”, o melodie celebră a lui Gică Petrescu, inclusă mai nou de artist și în repertoriul său: „Melodia asta are o priză formidabilă la public. Chiar dacă eu o abordez ușor diferit față de maniera în care o cânta Gică Petrescu, am constatat cât de mult țin oamenii la ea!”.

Se inspiră din muzică anilor 1900

Pe de altă parte, Mărgineanu spune că actuala perioadă de timp, în care pandemia „a făcut și a desfăcut cum a vrut viețile noastre”, nu va influența în niciun fel muzica de petrecere, una la care românul a ținut și ține foarte tare. Pe de altă parte, Mihai Mărgineanu e genul de artist pentru care melodiile începutului de secol trecut nu sunt un mister, el inspirându-se din muzica anilor 1900 inclusiv pentru cea mai cunoscută melodie din serialul „Las Fierbinți”.

„ este clădită pe structura unui cântec din folclor, vechi de 100 de ani, refren ce l-a făcut celebru chiar și pe marele artist Zavaidoc. Și este unul dintre cântecele pe care le-am pregătit pentru această producție”, mărturisea cu ani în urmă același Mihai Mărgineanu.

Urmăriți Impact.ro și pe