Amplă acțiune a DIICOT în această dimineață. Sute de percheziții în toate județele țării VIDEO

Cătălina Burghelea 24.11.2021, 09:08
Amplă acțiune a DIICOT în această dimineață. Sute de percheziții în toate județele țării VIDEO

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează, miercuri dimineaţă, 24 noiembrie, o amplă operațiune. Sunt vizate 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere. Este cea mai mare acțiune de acest fel din ultimii ani!

Operațiune uriașă DIICOT, miercuri dimineață

Mascații fac 47 de acţiuni operative, cu scopul de a destructura grupările infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

”La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 457 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Mascații s-au dus peste infractori

Chiar în aceste momente are loc operațiunea uriașă a procurorilor DIICOT, sprijiniți de Poliția Română și Jandarmerie, în toate județele țării. Mascații percheziționează peste 450 de adrese și mai mult de 360 de persoane vor fi duse la audieri. Cele mai multe percheziții vor avea loc în Capitală, Ploiești, Giurgiu și Piatra Neamț, unde s-ar afla capii rețelelor de infractori.

Cea mai mare acțiune contra grupărilor de trafic de minori și de droguri din ultimii ani este în desfășurare miercuri dimineață. Polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții ce vizează 47 de grupări implicate în aceste infracțiuni extrem de grave. Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018.

Un cunoscut activist de mediu, cercetat de DIICOT

457 de percheziții la traficanți de droguri și de minori

În cadrul operaţiunii realizate la nivel național, procurorii DIICOT și poliţiştii vor pune în executare peste 450 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

„Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional. Totodată, sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.”, au mai transmis oamenii legii.

Amplă acțiune la bârlogul delincvenţilor

Percheziţiile DIICOT au rolul de a obţine probe concludente despre activitatea ilegală a grupărilor de infractori, pentru tragerea acestora la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

„Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”, a explicat DIICOT.

Se pare că procurorii DIICOT au găsit deja sume importante de bani și droguri, anunță Digi24.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...