Acord între Mercedes-Benz și muncitorii de la fabrica din Vitoria: grupul german va investi 1,2 miliarde de euro la această uzină din Spania

Bogdan Bârliga 20.07.2022, 12:54
Acord între Mercedes-Benz și muncitorii de la fabrica din Vitoria: grupul german va investi 1,2 miliarde de euro la această uzină din Spania

Muncitorii de la fabrica deținută de Mercedes-Benz la Vitoria în Spania au fost de acord cu aplicarea unui nou contract colectiv de muncă.

Acest lucru oferă posibilitatea grupului german de a creștere sumele alocate pentru investiții la această uzină specializată în producția de vehicule comerciale.

Acord favorabil investițiilor

Mercedes-Benz va investi aproximativ 1,2 miliarde de euro în fabrica sa din Vitoria, în nordul Spaniei, după ce muncitorii au susţinut un nou acord de muncă, au declarat reprezentații sindicatelor UGT şi CCOO, se arată într-un material publicat de reuters.com.

Aproximativ 57% dintre cei aproape 5.000 de muncitori ai fabricii au votat în favoarea unui acord care defineşte condiţiile de muncă şi creşterile salariale până în 2026.

Noul acord permite producătorului auto german să investească în producţia de noi modele şi vehicule electrice, au declarat sindicatele.

Mercedes-Benz a planificat o producție de 158.000 de vehicule la uzina Vitoria în acest an şi intenţionează să crească aceste cifre în următorii ani.

Mercedes-Benz are la dispoziție 60 de miliarde de euro în următorii patru ani

Consiliul de supraveghere al grupului german Daimler AG a aprobat la finalul anului trecut un plan de investiţii cu o valoare de 60 de miliarde de euro pentru divizia Mercedes-Benz.

Acest plan financiar trebuie să ducă la electrificarea completă a mașinilor produse de Mercedes-Benz și la dezvoltarea soluțiilor de software necesare mobilității.

Compania se așteaptă ca utilizarea modelelor standardizate pentru baterii și noile platforme dedicate mașinilor electrice să contribuie la reducerea costurilor variabile ale vehiculelor până în anul 2026.

Pregătiri pentru electrificare

Mercedes-Benz se pregătește intens pentru producția modelelor electrice și va avea uzine unde vor fi fabricate doar acest tip de vehicule.

Producătorul premium german a mai anunțat la începutul acestui an că intenționează să eficientizeze sistemul de aprovizionare și va aduce producţia bateriilor mai aproape de fabricile auto.

Mercedes-Benz și-a propus ca până în a doua jumătate a deceniului să aibă fabrici unde vor fi produse exclusiv mașini electrice.

Dar grupul german va păstra liniile de producţie pentru autoturismele convenționale atât timp cât va exista cerere de pe piaţă.

Mercedes-Benz previzionează că liniile sale de producţie din fabrici vor trece integral la producerea exclusivă de vehicule electrice chiar mai rapid, susținea într-un interviu din luna februarie şeful de producţie Joerg Burzer.

„Construirea unei fabrici pentru maşini pe baterii necesită timp. Avem o altă abordare. Cu siguranţă în următorii ani vom avea unele linii de producţie exclusiv pentru vehicule electrice, vom vedea fabrici întregi axate pe EV, aceasta este tema pentru a doua jumătate a deceniului”, a declarat Burzer.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...