Mercedes-Benz își pregătește uzinele pentru producția modelelor electrice. Grupul german vrea să eficientizeze și sistemul de aprovizionare

Bogdan Bârliga 22.02.2022, 11:52
Mercedes-Benz își pregătește uzinele pentru producția modelelor electrice. Grupul german vrea să eficientizeze și  sistemul de aprovizionare

Mercedes-Benz se pregătește intens pentru producția modelelor electrice și va avea uzine unde vor fi fabricate doar acest tip de vehicule.

Producătorul premium german a mai anunțat că intenționează să eficientizeze sistemul de aprovizionare și va aduce producţia bateriilor mai aproape de fabricile auto.

Sistem rapid de electrificare

Mercedes-Benz și-a propus ca până în a doua jumătate a deceniului să aibă fabrici unde vor fi produse exclusiv mașini electrice.

Dar grupul german va păstra liniile de producţie pentru autoturismele convenționale atât timp cât va exista cerere de pe piaţă.

Mercedes-Benz previzionează că liniile sale de producţie din fabrici vor trece integral la producerea exclusivă de vehicule electrice chiar mai rapid, a anunţat şeful de producţie Joerg Burzer, într-un interviu acordat reuters.com.

„Construirea unei fabrici pentru maşini pe baterii necesită timp. Avem o altă abordare. Cu siguranţă în următorii ani vom avea unele linii de producţie exclusiv pentru vehicule electrice, vom vedea fabrici întregi axate pe EV, aceasta este tema pentru a doua jumătate a deceniului”, a declarat Burzer.

60 de miliarde de euro pentru investiții

Consiliul de supraveghere al grupului german Daimler AG a aprobat la finalul anului trecut un plan de investiţii cu o valoare de 60 de miliarde de euro pentru divizia Mercedes-Benz.

Daimler AG a aprobat această sumă impresionantă pentru ca Mercedes-Benz să devină compania numărul unu în privinţa producţiei de vehicule electrice şi de software în următorii ani.

În oferta producătorului premium german sunt listate la momentul publicării acestui material șase game de autoturisme electrice.

În România pot fi comandate modele din gama EQA, EQB, EQC și EQV. Urmează să fie deschise listele de comenzi pentru EQE și EQS. În luna septembrie a acestui an Mercedes-Benz a prezentat și un concept electric Maybach prin care se prefigurează viitorul SUV electric de lux al producătorului german.

Întârzieri ale livrărilor la Mercedes-Benz de până la doi ani

Pe de altă parte Mercedes-Benz se confruntă cu mari probleme generate de lipsa de componente: compania germană are foarte multe comenzi și nu poate să le onoreze și unii clienți au de așteptat chiar și doi ani pentru o mașină nouă.

Întârzierile livrărilor cu până la doi ani vizează modele Mercedes-Benz din Clasa G, Clasa S și Maybach. Pentru că aceste modele sunt și cele mai scumpe din gama constructorului german, volumele de vânzări mai reduse nu sunt în măsură să afecteze compania pe termen lung.

Compania germană a recurs chiar și la măsuri radicale: autobild.de susține că au fost suspendate temporar comenzile pentru gama Mercedes-Benz Clasa G.

Mercedes-Benz vrea să onoreze comenzile curente cu termen de livrare până în anul 2024 și în funcție de evoluția situației poate decidă se redeschidă listele.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...