Acestea sunt cele mai realiste zece filme de război. Nu ai voie să le ratezi

Iancu Andreea / 25.01.2021, 16:18
Acestea sunt cele mai realiste zece filme de război. Nu ai voie să le ratezi

Despre războaiele care au marcat omenirea s-a scris enorm, în încercarea de a reda adevărul istoric. De asemenea, și numeroase filme au fost realizate de-a lungul timpului, însă puține producții cinematografice au păstrat realitatea istorică în scenele lor. Cu ani de documentare și echipe de profesioniști în materie de regie și costume, câteva dintre aceste producții ar putea fi considerate cele mai realiste filme de război.

Top zece cele mai realiste filme de război

Cei care apreciază istoria și își doresc să cunoască modul în care au decurs diferitele conflicte care au marcat omenirea, se pot relaxa urmărind unele dintre cele mai realiste zece filme de război. A fost nevoie de o adevărată desfășurare de forțe pentru a surprinde scenele de război cât mai aproape de adevăr. Ca acest lucru să fie posibil, regizorii și scenariștii s-au documentat și au folosit chiar veterani de război pentru a asigura veridicitatea poveștii și a imaginilor surprinse. Iată un top realizat de VISTA al celor mai realiste zece filme de război pe care nu trebuie să le ratezi dacă ești pasionat de istorie.

Locul  10. Operațiunea Mogadishu –  2001

Filmul unuia dintre cei mai mari regizori, Ridley Scott, ne povestește despre evenimentele războiului civil din Somalia. Acțiunile militare care s-au desfășurat pe străzile din Mogadishu în octombrie 1993 au fost așa de bine documentate încât regizorul a putut să reproducă fidel acele momentele tragice când somalezii au reușit să doboare un elicopter plin cu soldați americani.

Locul  9. Supraviețuitorul – 2013

O echipă din Navy SEAL are misiunea să captureze sau să ucidă un lider al talibanilor. Regizorul Peter Berg s-a pregătit pentru filmări cinci ani și a invitat în calitate de consultanți veterani ai războiului din Irak, iar actorul Mark Wahlberg a spus că repetițiile și antrenamentele pentru acest film au fost cele mai extenuante din cariera sa.

Scenă din filmul Salvați soldatul Ryan
Scenă din filmul Salvați soldatul Ryan

Locul  8. Salvați soldatul Ryan – 1998

Acest film nu poate fi numit cel mai realist pentru că ideea principală este una inventată. Superiorii nu ar trimite niciodată un grup la moarte doar pentru a întoarce acasă un singur om. Cu toate astea, Steven Spielberg ne prezintă de la început una din cele mai realiste scene de luptă din istoria filmelor de război. Debarcarea aliaților în Normandia este filmată într-un mod unic, iar apariția filmului pe ecrane a stârnit un adevărat șoc în rândurile spectatorilor. Echipa de filmare a mers așa departe încât a modificat aparatele de filmat încât să pară că filmează cu camere din anii 40”.

Locul  7. Pușcași marini – 2005

Cele mai realiste filme despre război, de obicei, sunt bazate pe amintirile participanților la lupte. Acest film se bazează pe cartea autobiografică a pușcașului marin Anthony Swofford care a participat la misiunile militare din Golful Persic, când Irakul a invadat Kuwaitul. Toți cei care au participat în acel război au declarat că rutina soldaților în așteptarea luptei, crizele emoționale, discuțiile la telefon cu familia sunt reproduse așa de bine încât pare că însuși regizorul Sam Mendes a participat.

Locul  6.  Stalingrad –  1993

Unicitatea acestui film, despre cea mai mare înfrângere a Germaniei, este că a fost filmată chiar de germani. Cine poate să spună mai sincer despre înfrângerea sa dacă nu de cei care au pierdut? Obișnuiți să vedem aceste evenimente din perspectiva soldaților americani, înfrângerea Germaniei prezentată de nemți, face filmul să fie numit unul dintre cele mai sincere filme despre război.

Locul  5.. Am fost cândva soldați… și tineri – 2002

Pentru Mel Gibson tema războiului este clar una specială. Filmul lui Randall Wallace despre războiul din Vietnam este o ecranizare fidelă după memoriile generalului Hal Moore. Unii din actorii vietnamezi  chiar au fost participanți ai războiului din partea Vietnamului de Nord. În film s-au folosit doar arme adevărate care au putut fi cumpărate din colecțiile private din SUA.

Consultă topul celor mai realiste zece filme de război în clipul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI