Acestea sunt cele mai mari salarii din România. Cum poţi primi, la final de lună, peste 10.000 de lei

Nicu Stan, Alexandrina Toader 24.03.2021, 08:04
Acestea sunt cele mai mari salarii din România. Cum poţi primi, la final de lună, peste 10.000 de lei

Acestea sunt cele mai mari salarii din România. Cum poţi primi, la final de lună, peste 10.000 de lei, citiți în articolul de mai jos.

Unde se dau cele mai mari salarii din România. Ce trebuie să muncești ca să ai așa o leafă

Acestea sunt cele mai mari salarii din țara noastră. Unde trebuie să muncești și ce trebuie să faci pentru ca la final de lună să încasezi un salariu mare, vezi în rândurile de mai jos.

Foarte mulți români care câștigă peste 10.000 de lei brut lunar sunt locuitori ai Bucureștiului, Clujului sau Timișului. De asemenea, aceștia lucrează în domeniile IT, asistență spitalicească sau domeniul bancar.

Gabriela Firea susține ca salariile mai multor categorii den bugetari vor fi micsorate
Gabriela Firea susține ca salariile mai multor categorii den bugetari vor fi micsorate

Unul din 3 români este plătit cu salariul minim pe economie

În același timp, unu din trei români este plătit cu salariul minim pe economie, fie că are studii superioare, fie că nu are. Cele mai mari salarii sunt plătite în Capitală. Aici sunt aproximativ 127.000 de români care câștigă lunar peste 10.000 de lei brut.

Salarii mari se găsesc și în județele Cluj și Timiș. În aceste zone, conform datelor oficiale, peste 35.000 de angajați au astfel de salarii de 10000 de lei brut. Topul este completat de județele Ilfov și Iași.

Regiunea nu garantează un salariu bun. Iași versus Vaslui

Regiunea unde locuiești nu garantează un venit crescut. Astfel se face că județe învecinate pot fi un reper atât pentru venituri mari, cât și pentru venituri mici. Acest lucru este influențat și de numărul salariaților.

Astfel, județele Iași și Vaslui sunt cele mai bune exemple, dar nu sunt singurele. Spre exemplu, în Iași sunt peste 7.000 de angajați care câștigă peste 10.000 de lei lunar, în timp ce în Vaslui sunt de 13 ori mai puțini de oameni cu salarii de 10000 de lei brut.

Câți români au salarii de 10000 de lei brut

La sfârșitul lunii februarie 2021, aproximativ 237.000 de români au câștigat lunar un salariu brut de 10.000 de lei, conform datelor Inspecției Muncii, obținute de Ziarul Financiar. De asemenea, aceleași cifre mai arată că un astfel de salariu, de 10000 de lei brut, se regăsește în doar 4% din totalul contractelor de muncă înregistrate în țara noastră.

Pe de altă parte, senatorul PSD, Gabriela Firea, a lansat un avertisment îngrijorător pentru români. Aceasta susține că mai multe categorii de angajați la stat vor avea salarii mai mici în următoarea perioadă.

Ce salariați la stat ar urma să încaseze mai puțini bani

Mai putini bani pentru medici, asistenti, profesori, educatori, pompieri etc. Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România!

Până una-alta, Memorandumul în privința salarizării, discutat ieri în Guvern, stabilește principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor și scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, polițiștilor, militarilor, funcționarilor“, a scris zilele trecute Gabriela Firea pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe