Spitalul cu cele mai mari salarii din România? O infirmieră ia 11.000 de lei pe lună. Cât câștigă o spălătoreasă

Ioana Bucur 06.02.2021, 12:07
Spitalul cu cele mai mari salarii din România? O infirmieră ia 11.000 de lei pe lună. Cât câștigă o spălătoreasă

Oare tocmai a fost descoperit spitalul cu cele mai mari salarii din România? Sumele fabuloase au fost dezvăluite recent și au stârnit un val de reacții în rândul oamenilor. O moașă a fost cel mai bine plătit angajat, primind mai mult decât medici cu zeci de de ani de experiență, șefi de secții. Este de necrezut ce sumă primește lunar până și spălătoreasa unității medicale.

Spitalul cu cele mai mari salarii din România?

Gabriela Mladin, corespondent Antena 3, a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel ce conține date amețitoare. Dacă informațiile sunt, într-adevăr, reale, probabil a fost descoperit spitalul cu cele mai mari salarii din România. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, în luna decembrie 2020, moașele, infirmierele și spălătoresele au încasat venituri fabuloase, cel puțin la fel, dacă nu mai mari, ca cele din Germania sau Marea Britanie.

„Nu vreau să vă stric feng shuiul, ci doar să vă informez. Cică, covidul e de „vină” . Mai știu că, covidul a băgat în faliment mulți, prea mulți agenți economici… Încă duc muncă de lămurire cu fiică-mea să devină spălătoreasă”, a scris Gabriela Mladin, pe Facebook.

Spitalul cu cele mai mari salarii din România?
Mesajul postat de corespondentul Antena 3

Jurnalista a publicat pe pagina sa de pe platforma de social media o serie de documente ce arată veniturile salariale pe luna decembrie a anului trecut a angajaților de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Din acestea reiese că o spălătoreasă a încasat în jur de 5.600 de lei. Dar nu este cel mai impresionant venit din unitatea medicală. Locul întâi în clasamentul salariilor este ocupat de moașa principală, care a luat nu mai puțin de 24.000 de lei, mai mult decât orice medic din spital. Diferențele sunt uriașe, cu 50% mai mari decât sumele încasate pentru luna noembrie 2020.

Cum a fost posibil ca o moașă să primească un spor de 650%

Contactat de reporterii Antena 3, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a explicat că, în luna decembrie 2020, angajații unității medicale au primit în plus unul sau chiar două sporuri de risc Covid-19, în valoare de câte 2.500 de lei, bani promiși de stat de la începutul stării de urgență. Acestea s-au acordat în baza unor referate întocmite de șefii de secție pentru medici și asistente, pentru cele două luni de stare de urgență.

Moașele au primit 65% din acest spor, explicându-se, astfel, veniturile de aproape 11.000 de lei pe lună, în comparație cu normalul ce este cuprins între 5.000 și 8.000 de lei, lunar. Întrebat despre salariul uriaș de 24.202 lei, Vienescu a dezvăluit că este vorba despre o eroare. Se pare că în cazul acelei moașe, în loc să îi fie acordat sporul de 65%, aceasta a primit 650% – de zece ori mai mult.

„Personalul din cadrul compartimentului ştate, când au introdus datele în calculator, în loc să bage 65% au băgat 650%.Şi atunci, salariul a explodat. S-a văzut eroarea după ce s-a făcut ştatul de plată şi nu mai puteam să intervenim, dar lunile următoare suma este recuperată. Deja doamna a virat o sumă din contul de salarii în contul spitalului”, a explicat Dumitru Vienescu pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe