Accidentul de la pasajul Unirii, surprins de camerele de supraveghere. Ce se vede pe filmare în momentul impactului. Video

Ana Anitoiu 26.12.2022, 15:29
Accidentul de la pasajul Unirii, surprins de camerele de supraveghere. Ce se vede pe filmare în momentul impactului. Video

Accidentul de la pasajul Unirii, ce a avut loc vineri, a fost surprins de camerele de supraveghere. Iată ce se vede pe filmare în momentul impactului dintre autocarul care transporta turiști greci și limitatorul de viteză.

Ce se vede în imaginile cu accidentul de la pasajul Unirii

În imaginile ce au fost surprinse de o cameră de supraveghere, ce pot fi văzute pe Antena 3, se observă că autocarul care transporta turiști greci a lovit limitatorul de viteză la ora 14:21. Momentul impactului în urma căruia a murit un bărbat și au fost rănite peste 20 de persoane a fost filmat.

Inițial, șoferul autocarului, și el din Grecia, a declarat că înainte de a lovi limitatorul de viteză de la Pasajul Unirii a frânat, dar autovehiculul nu s-a oprit la timp. În urma unei expertize tehnice, specialiștii vor stabili dacă bărbatul a spus adevărul sau nu. Avocatul lui, Alexandru Mateescu, a povestit cum ar fi avut loc accidentul.

Accidentul de la pasajul Unirii, surprins de camerele de supraveghere. Ce se vede pe filmare in momentul impactului. Video
Accidentul de la pasajul Unirii

„El venea dinspre direcția Mărășești spre Piața Unirii, cu autocarul. Și când a ajuns în acea zonă, omul a văzut pe GPS că i se cere să aleagă dacă să treacă pe sus, sau pe jos. Și într-o fracțiune de secundă a ales să intre în tunel. Imediat a văzut însă limitatorul de înălțime care prevede o înălțime maximă de 3,5 m.

Clientul meu a văzut acel limitator și cum a văzut a tras frâna. Are un sistem de frânare foarte rapidă, a tras frâna, cu antena de deasupra geamului din față a atins acel semn rutier și imediat acel semn, care este extrem de greu, a acroșat aparatul de aer condiționat al autocarului și a rupt în două autocarul provocând moartea acelui nefericit compatriot și cetățean aflat pentru o vizită turistică”, a spus avocatul.

Pilotul Titi Aur, despre cauza accidentului

În urma accidentului soldat cu un deces, pilotul Titi Aur a spus că accidentul a avut loc mai ales din cauza oboselii șoferului. Conform pilotului, oboseala la volan este la fel de periculoasă precum consumul de alcool sau de droguri, având ca efect diminuarea atenției.

„Practic el nu a observat, nu a știut că intră într-o zonă în care înălțimea este limitată. Și după cum știm cu toții, zona este foarte bine semnalizată. Practic, șoferul a fost absent psihic, pentru că fizic era acolo, trăgea de volanul și de comenzile mașinii, însă era foarte obosit”, a spus Titi Aur.

Pilotul a adăugat că neatenția șoferului nu a fost singura cauză a accidentului. Titi Aur a mai spus că acel limitator de înălțime de la Pasajul Unirii a fost proiectat greșit din punct de vedere al siguranței rutiere și că acesta ar fi trebuit să fie gândit astfel încât să atenționeze șoferii, dar fără să existe riscul de a fi înregistrate victime.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...