EXCLUSIV

Titi Aur, sfaturi importante pentru șoferi după incidentul de la Pasajul Unirii: „Ar trebui să ținem cont neapărat de trei lucruri” EXCLUSIV

Badea Violeta, Alexandru Catalan 18.10.2022, 20:21
Titi Aur, sfaturi importante pentru șoferi după incidentul de la Pasajul Unirii: „Ar trebui să ținem cont neapărat de trei lucruri” EXCLUSIV

Un incident deosebit de grav a avut loc marți, 18 octombrie, în Pasajul Unirii. Un autoturism în care se aflau trei adulți și un copil a luat foc. Din fericire, cei patru oameni au reușit să scape cu viață. Însă, o situaţie de genul s-ar putea repeta oricând. De aceea este bine să știm cum să procedăm atunci când o mașină ia foc într-un pasaj. Titi Aur, celebrul specialist în domeniul rutier, a explicat, în exclusivitate pentru Impact.ro, ce ar trebui să facem într-o astfel de situație.

Titi Aur, sfaturi prețioase pentru șoferi. Cum procedezi atunci când o mașină ia foc într-un pasaj

Momente de panică, astăzi, pentru mai mulți șoferi din Capitală. În timp ce se aflau în interiorul Pasajului Unirii, un autoturism în care se aflau trei adulți și un copil a luat foc.

Din fericire, pompierii au intervenit la timp și nu s-au înregistrat victime, însă există pericolul ca această situație să se repete oricând. Tocmai din acest motiv, cel mai cunoscut specialist român în domeniul rutier, Titi Aur, vine în ajutorul șoferilor. Iată cum ar trebui să procedeze conducătorii auto într-o asemenea situație.

„În asemenea momente ar  trebui să ținem cont neapărat de trei lucruri. Cel dintâi este legat de educație. Nimeni nu învață la școala de șoferi ce să facă în asemenea condiții.

Nu există în acest moment nici măcar o singură școală de șoferi în țara asta care sa dedice o oră măcar unui posibil asemenea incident.

În al doilea rând trebuie să respectăm legislația care spune că trebuie să avem cu noi în mașină un extinctor. Pe care să și stim cum să-l folosim dacă situația o impune. Ca atare, vrem sau nu ne întoarcem la ceea ce învățăm la școală.”, a declarat Titi Aur în exclusivitate pentru Impact.ro.

Citește și Incendiu în Pasajul Unirii din Capitală. Raed Arafat: „Nicio persoană nu mai e în interior. Nu sunt victime. O singură mașină a ars”!

Titi Aur
Titi Aur

„Totul e legat de educație”

Totodată, Titi Aur face și un apel căre șoferi. Pilotul de raliuri recomandă conducătorilor auto să fie mai săritori față de persoanele aflate la ananghie.

„Iar al treilea lucru și ultimul e legat de reacția celorlalti șoferi. E important să știm când e cazul să sărim în ajutorul unui seamănă, al unui alt șofer aflat la ananghie.

Nu să stăm să facem poze pentru TikTok, MikTok, Facebook sau mai știu ce altceva că să vadă lumea o tragedie. Toate astea se învață la școală, dar și în familie. Cei șapte ani de acasă!

Peste care se suprapun lucrurile pe care le aflăm de la școală. Cum să traversăm, pe unde, când, cum stăm în mașina lui tata și multe, multe altele! Totul e de fapt legat de educație”.

Citește și Artistul care a fost martor la incendiul din Pasajul Unirii: „Am văzut iadul”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...