Șoferul grec a început să plângă în fața anchetatorilor. Detalii despre ce s-a întâmplat la Poliție după tragedia de la Pasajul Unirii

Stan Filon 26.12.2022, 12:58
Șoferul grec a început să plângă în fața anchetatorilor. Detalii despre ce s-a întâmplat la Poliție după tragedia de la Pasajul Unirii

S-a aflat ce a făcut în fața anchetatorilor șoferul grec al autocarului în care și-a găsit sfârșitul un turist, după ce colosul a rămas blocat în poarta de intrare în Pasajul Unirii din București. Cel care a venit cu detalii a fost chiar avocatul șoferului grec, care l-a însoțit pe acesta la audieri.

Șoferul grec a început să plângă în fața anchetatorilor

Alexandru Mateescu este avocatul șoferului care se afla la volanul autocarului plin cu turiști greci care a fost rupt aproape în două de poarta de intrare în Pasajul Unirii. Un turist grec a murit în urma accidentului teribil, după ce plafonul autocarului s-a strâmbat și a strivit mai mulți oameni. Se pare că șoferul nu a respectat limita de înălțime.

„El venea dinspre direcția Mărășești spre Piața Unirii, cu autocarul. Și când a ajuns în acea zonă, omul a văzut pe GPS că i se cere să aleagă dacă să treacă pe sus, sau pe jos. Și într-o fracțiune de secundă a ales să intre în tunel. Imediat a văzut însă limitatorul de înălțime care prevede o înălțime maximă de 3,5 m. Clientul meu a văzut acel limitator și cum a văzut a tras frâna. Are un sistem de frânare foarte rapidă, a tras frâna, cu antena de deasupra geamului din față a atins acel semn rutier și imediat acel semn, care este extrem de greu, a acroșat aparatul de aer condiționat al autocarului și a rupt în două autocarul provocând moartea acelui nefericit compatriot și cetățean aflat pentru o vizită turistică”, a povestit avocatul Alexandru Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Soferul grec a inceput sa planga in fata anchetatorilor
Soferul grec a inceput sa planga in fata anchetatorilor

„Era dărâmat psihologic la poliție”

Șoferul grec a ajuns în fața anchetatorilor români, însă se pare că nu a putut povesti nimic. Bărbatul era dărâmat psihic, după cum a recunoscut avocatul său. Alexandru Mateescu spune că șoferul grec are o experiență de 20 de ani în meserie și nu are antecedente. În plus, era odihnit.

„Un al doilea șofer, știu de la patronul firmei de transport, a fost la volan până la Salonic și de la Salonic a urcat șoferul, clientul meu, și vreau să vă spun că pe drum până în România sunt foarte multe tunele. Nu se întâmplă niciodată nimic și merg sute de mii de autocare. Nu era obosit, pentru că a oprit adesea pe drum. Are 20 de ani de experiență ca șofer. Nu are nici un antecedent. Era bine odihnit, când l-am găsit era dărâmat psihologic la poliție. A început să plângă și nu a putut să vorbească.

În momentul de față calitatea dumnealui este de suspect, iar Poliția s-a limitat la a lua datele lui personale, i s-au prezentat drepturile pe care le are, noi am uzat de dreptul pe care îl conferă legea penală română de a ne reține de la declarații pentru moment și așa s-au încheiat ostilitățile, permițându-mi să plec cu el de acolo, inclusiv să plece în Grecia. El a plecat în Grecia de dimineață iar de aici mai departe, eu personal și el n-am luat angajamentul să fim prezenți ori de câte ori Poliția Română ne va convoca, sau procurorul, sub sancțiunea prevăzută de lege de a fi mereu la dispoziția autorităților. Eu consider că nu este posibil să se facă un limitator de înălțime din plastic care la o simplă atingere să se ridice automat și să nu genereze această tragedie” a mai explicat avocatul Alexandru Mateescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...