Accident teribil lângă Biblioteca Națională din București. Salvatorii l-au găsit mort pe muncitorul dat dispărut. Bilanțul: doi morți și patru spitalizați

Elena Avramescu 02.08.2021, 21:25

Mai mulți muncitori, prinși sub pământ lângă Biblioteca Națională din București. Incident nefericit în această după-amiază în București, după ce mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ imediat după ce s-a surpat terenul pe un șantier. Bărbații se aflau la o lucrare în zona Bibliotecii Naționale din centrul orașului.

Muncitori prinși sub pământ lângă Biblioteca Națională din București

UPDATE, ora 21.30. Muncitorul dat dispărut a fost găsit decedat. Salvatorii au relatat că trupul acestuia fusese prins sub dărâmături și că decesul a intervenit, probabil, chiar puțin după momentul accidentului. Bilanțul ajunge astfel de doi morți. Patru muncitori sunt în acest moment la spital, iar starea lor, conform ultimelor informații, este stabilă.

UPDATE 18:10 Muncitorul rămas prins sub pământ până la nivelul taliei a fost extras cu succes. Bărbatul este în viață, fiind stabilizat.

Din nefericire, în urma acțiunilor de căutare a fost găsită o persoanā fără viață, cuprinsă integral de pământ.

Sunt șanse mari ca doi municitori să fi fost acoperiți în întregime de malul surpat, dar deocamdată ei nici măcar nu au fost localizați și sunt căutați. Pompierii au fost chemați de urgență și intervin în zonă, reușind să scoată două persoane conștiente. În aceste momente aceștia lucrează pentru extragerea unei a treia victime.

Se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea muncitor şi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruți. Concomitent se stabilizează malurile şantului, care are peste 2 m adâncime. Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Naţională. Doi muncitori au fost scoşi şi se lucreaza pentru extragerea celui de-al treilea. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alţi doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Accident teribil langa Biblioteca Nationala din Bucuresti
Muncitori prinsi sub pamant

Muncitorii care au fost scoși în viață sunt străini, în vârstă de 50 și respectiv 33 de ani, fiind transportați la spital, iar unul dintre ei prezintă răni la picioare. Mai mult, se pare că șanțul care s-a surpat are o adâncime de 2 metri, iar pompierii lucrează în paralel pentru a stabiliza pereții.

În acest sens, ITM a deschis o anchetă, pentru a afla care este cauza acestui incident.

Muncitori prinsi sub pamant
Muncitori prinsi sub pamant

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...