Accident rutier în Bulgaria, soldat cu 12 victime, printre care se aflau şi 8 copii. În ce stare se află aceștia

Elena Avramescu 15.08.2022, 06:57
Accident rutier în Bulgaria, soldat cu 12 victime, printre care se aflau şi 8 copii. În ce stare se află aceștia

Duminică seara, un grav accident rutier s-a produs în Bulgaria, în oraşul Stara Sagora, localizat în sudul țării. Se pare că autocarul se deplasa spre capitala Bulgariei, Sofia, atunci când a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat într-un şant. În urma accidentului 12 persoane au fost rănite, printre care se aflau şi 8 copii.

12 persoane rănite în urma unui accident din Bulgaria

Opt copii şi patru adulţi au fost transportaţi de urgență la spital, unii dintre aceștia prezentând răni grave, a anunţat ministerul bulgar de interne, în timp ce aţi pasageri au fost examinaţi şi au primit tratament medical.

Ministrul de interne Ivan Demerdjiev a declarat că posibila cauză a producerii accidentului ar fi o eroare din partea şoferului, atunci când atenţia acestuia a fost distrasă în autocar.

Ulterior s-a aflat că autocarul a pornit spre Belgrad de pe coasta Mării Negre, în care se aflau nu mai puțin de 38 de copii şi zece adulţi din Serbia. Copiii tocmai ce participaseră la un festival de folclor în staţiunea Sunny Beach de pe litoral.

Accidentul s-a petrecut la aproape două săptămâni după un alt incident grav în Bulgaria, în care patru persoane au murit, fiind implicat un autobuz din România.

Accident rutier in Bulgaria, soldat cu 12 victime
Accident rutier in Bulgaria

Accident cu 6 români pe o şosea din Bulgaria

Doi români au fost răniţi într-un accident rutier produs în Bulgaria, unde au fost implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre un accident rutier produs în data de 8 august 2022, ora 13:30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a notat MAE.

În plus, reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au cerut autorităţilor competente locale informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident. MAE a mai informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

„Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...