Un nou accident rutier în Bulgaria, în care au fost implicați patru cetățeni români. Doi dintre aceștia se află în stare gravă

Elena Avramescu 09.08.2022, 11:16
Un nou accident rutier în Bulgaria, în care au fost implicați patru cetățeni români. Doi dintre aceștia se află în stare gravă

La nici o săptămână după tragedia din Bulgaria, când trei români și un cetățean străin și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de o altă mașină, s-a petrecut un nou accident rutier grav, în care au fost implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România. Astfel că doi cetăţeni români au fost răniţi și se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină.

Accident rutier grav în Bulgaria, soldat cu doi români răniți

Ambasada României în Bulgaria a informat de urgență Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la un nou accident rutier produs în data de 8 august 2022, ora 13:30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, este comunicatul dat de MAE.

Se pare că reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au cerut autorităţilor competente locale mai multe informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident.

„Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a mai spus MAE.

În prezent, s-a deschis o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

„Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

Alexandru Rafila, despre starea pacienților răniți în accidentul din Bulgaria petrecut în weekend

In ce stare se afla acum pacientii raniti in accidentul din Bulgaria
Accident auto in Bulgaria

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un tragic accident rutier s-a produs în zona Veliko Târnovo, când trei români și un cetățean străin și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de o altă mașină. În autocarul care venea din Istanbul și se îndrepta spre România se aflau 26 de pasageri, printre care și români.

Cei cinci români răniți au fost transportați cu un elicopter SMURD în București la Spitalul de Urgență Floreasca. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că toți pacienții se află în stare bună, fiind conştienţi şi cooperanţi.

„În mod evident, la astfel de persoane pot apărea şi complicaţii. Nu cei care erau la terapie intensivă, ci cei care erau în secţia obişnuită. Sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi suntem împreună cu ei şi cu familiile lor, care deja au luat contactul să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ. Starea este stabilă.

Pe doi dintre ei i-am vizitat şi unul dintre ei are leziuni minore, dar trebuie totuşi reechilibraţi nu numai din punct de vedere medical, tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic. Psihologul spitalului, cred, a stat de vorbă cu ei. Din câte ştiu, au fost văzuţi de un medic psihiatric, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut chiar şi rudele în acest accident.

Toţi pacienţii sunt conştienţi, sunt cooperanţi, nu este niciun fel de problemă din punctul acesta de vedere, dar sigur că dacă leziunile presupun o îngrijire specializată în terapie intensivă, lucrul acesta se desfăşoară în momentul de faţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...