Accident rutier în Arad, soldat cu 9 victime. Un microbuz de transport persoane și trei autoturisme au fost implicate în coliziune

Elena Avramescu 01.08.2022, 09:24
Accident rutier în Arad, soldat cu 9 victime. Un microbuz de transport persoane și trei autoturisme au fost implicate în coliziune

O nouă tragedie pe șoselele din România, de data aceasta la ieşirea din municipiul Arad spre Nădlac, în faţa fostei fabrici Indagrara. Incidentul nefericit s-a întâmplat atunci când un microbuz de transport persoane şi trei autoturisme s-au ciocnit luni, în municipiul Arad, astfe că nouă răniţi au fost preluaţi şi transportaţi de urgență la spital.

Accident auto la ieșirea din Arad

George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, a făcut câteva declarații după aflarea acestei tragedii, spunând că accidentul a avut loc la ieşirea din municipiu spre Nădlac, în faţa fostei fabrici Indagrara.

După aceea, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului de de Ambulanţă Judeţean şi SMURD.

„Au plecat spre UPU trei victime cu trei ambulanţe şi cinci victime cu autospeciala de transport victime multiple. De asemenea, încă o victimă cu SMURD Terapie Intensivă Mobilă”, a declarat George Pleşca.

Accident rutier in Arad, soldat cu 9 victime
Accident rutier in Arad

Accident între două microbuze lângă vama Nădlac

În urmă cu o lună de zile, pe autostrada A1 din România, între localitățile Nădlac și Pecica, în județul Arad s-a petrecut un alt accident rutier extrem de grav, în care au fost implicate două microbuze și au fost rănite 11 persoane.

„Este vorba de impact între 2 microbuze, unul a intrat în coliziune cu un alt microbuz care se deplasa în față. În urma impactului au fost rănite ușor mai multe persoane, numărul celor transportate la spital urmând a fi stabilit de echipajul medical. Traficul e blocat, coloana e de aproximativ 1,5 km”, găsim notat într-un comunicat trimis de către Biroul de Presă al IPJ Arad, după producerea accidentului.

Într-un microbuz erau 10 persoane, iar în celălalt se afla doar șoferul, însă toate cele 11 victime au suferit mai multe răni, iar 10 dintre acestea, printre care și un bebeluș de 4 luni, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

„În urma accidentului au rezultat 11 victime, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme. 10 victime vor fi transportate la UPU pentru îngrijiri de specialitate, printre ele și un copil de patru luni. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor P.S.I., iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări”, a transmis ISU Arad imediat după accident.

S-a aflat ulterior că șoferul microbuzului accidentat este din județul Brașov și are 49 de ani, iar șoferul celuilalt microbuz implicat în accident are 28 de ani și este din județul Arad.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...