Accident grav între două TIR-uri pe Valea Oltului, soldat cu 3 victime. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Cătălina Burghelea 11.04.2022, 07:34
Accident grav între două TIR-uri pe Valea Oltului, soldat cu 3 victime. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Un accident deosebit de grav a avut loc, luni dimineață, pe Valea Oltului. O persoană a murit, iar alte două au fost grav rănite după ce două autotrenuri s-au izbit frontal pe DN 7, în dreptul localităţii Proieni, au informat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea. Victimele rănite au fost transportate la spital cu un echipaj SMURD.

Accident pe DN 7, Valea Oltului

Coliziunea s-ar fi produs după ce unul dintre șoferi, în timp ce conducea un autotir pe DN7, în localitatea Proieni, s-a izbit frontal cu un alt TIR care venea pe sens opus. În urma impactului devastator, o persoană a murit și alte două au fost rănite grav.

„Din primele verificări efectuate, s-a constatat că un bărbat, în timp ce conducea un autotir pe DN 7, în localitatea Proeni, ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autotir care se deplasa pe sens opus. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliţiei Vâlcea, Georgiana Stancu.

Traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri de mers. Poliţiştii rutieri fac cercetări pe Valea Oltului, pentru stabilirea condiţiilor şi împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Foto România24
Foto România24

Tragedie și în județul Caraș-Severin

Două persoane și-au pierdut viața într-un cumplit accident, în noaptea de duminică spre luni, pe DN 6, județul Caraș-Severin. Două autotrenuri (unul înmatriculat în Bulgaria și celălalt în Turcia) s-au ciocnit. Potrivit IPJ Caraș-Severin, tragedia a avut loc în jurul orei 03.00, între localitățile Plugova și Mehadia. În coliziune au fost implicate două TIR-uri.

„Azi noapte, în jurul orei 02.00, pe DN 6, în zona localitatii Mehadia, județul Caras-Severin, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri (TIR-uri). În urma accidentului, două persoane (șoferul și un pasager aflați într-unul dintre TIR-uri) au fost încarcerate și, ulterior, declarate decedate.

Conducătorul celui de-al doilea TIR a fost rănit ușor și transportat la spital. Au acționat doua echipaje de pompieri militari, pentru descarcerare și asigurare măsuri PSI, din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane, respectiv din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova al ISU Mehedinti. De asemenea, pentru acordarea asistenței medicale, la caz au fost alocate două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin”, au precizat autoritățile locale.

Ce s-a întâmplat, de fapt

În urma verificărilor a reieșit faptul că un bărbat de 39 de ani, care conducea un autotren înmatriculat în Bulgaria, din direcția Orșova spre Caransebeș, la km 389+320m, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală stânga cu cabina și cu partea laterala stânga a semiremorcii unui autotren înmatriculat în Turcia. Au murit conducătorul auto bulgar și un bărbat de 51 de ani, pasager în cabina aceluiași TIR. Șoferul din celălalt ansamblu de vehicule, cetățean turc, a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice. Omul a fost dus la spital pentru asistență și îngrijiri medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...