Accident important în județul Gorj. Plan roșu de intervenție, sunt trei decese și șapte răniți – Foto

Ana Anitoiu 17.01.2023, 15:15

Un accident important a avut loc, marți, în județul Gorj. A fost activat planul roșu de intervenție. Trei persoane au murit și alte șapte au fost rănite.

Accident grav în Gorj

Update marți, 17 ianuarie 2023, ora 15:15. Zona în care a avut loc accidentul nu este accesibilă pentru autospecialele de intervenție. Victimele vor fi transportate cu ajutorul unor mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție.

Știre inițială:

Accidentul a avut loc în localitatea gorjeană Mătăsari. Un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud.

Având în vedere numărul persoanelor implicate în acest accident, a fost activat Planul Roșu la nivelul județului Gorj, pentru gestionarea eficientă a intervenției.

La fața locului au fost trimise o mașină de stingere, două ambulanțe SMURD, un echipaj de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple, patru ambulanțe SAJ, precum și două elicoptere SMURD.

Accident important în județul Gorj. Plan roșu de intervenție, sunt trei decese și șapte răniți
Accident in judetul Gorj

Un autocar cu români, răsturnat în Italia

Acest accident a avut loc la scurt timp după ce un autocar ce transporta 52 de români, inclusiv copii, s-a răsturnat, luni, în Italia. După ce autovehiculul s-a răsturnat pe autostrada 13 Bologna – Padua, 22 de persoane au fost duse la spital.

Dintre cele 22 de victime care au ajuns la spital, o persoană a fost transportată cu un elicopter, la o unitate sanitară din Padua, în cod roșu. Alte patru persoane au fost puse sub cod galben, iar pentru celelalte 17 persoane, intervenția s-a desfășurat sub cod alb.

Comandantul Poliției Rutiere din Italia, Gianfranco Marturano, a transmis că autocarul care transporta cetățeni români mergea pe direcția Veneția când a pierdut controlul, pe o rampă de accelerație pentru a reveni pe autostradă.

„S-a sprijinit la propriu de balustrada care din fericire și-a făcut bine treaba”, a mai spus comandatul Poliției Rutiere.

Românii care nu au suferit răni ce să necesite acordarea unor îngrijiri medicale la spital au fost primiți la un centru din Padova Est, unde protecția civilă a ajuns pentru a le asigura hrana și alte lucruri necesare.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...