Accident cu 52 de români în Italia. 22 de persoane au fost transportate la spital

Ana Anitoiu 16.01.2023, 19:35
Accident cu 52 de români în Italia. 22 de persoane au fost transportate la spital

Un accident în care a fost implicat un autocar ce transporta 52 de români, inclusiv copii, a avut loc, luni, în Italia. După ce autovehiculul s-a răsturnat pe autostrada 13 Bologna – Padua, 22 de persoane au fost duse la spital.

Autocar cu români, răsturnat în Italia

Autocarul implicat în accident a pornit din Roma cu destinația România când s-a răsturnat pe autostrada 13 Bologna – Padua, în apropiere de Padova Est.

Cele 52 de persoane din autocar, printre care s-au numărat și copii, toți de cetățenie română, urmau să ajungă la Botoșani. Nicio persoană nu a fost grav rănită, dar 22 de persoane au fost duse la spital.

Dintre cele 22 de persoane care au ajuns la spital, o persoană a fost transportată cu un elicopter, la o unitate sanitară din Padua, în cod roșu. Alte patru persoane au fost puse sub cod galben, iar pentru celelalte 17 persoane, intervenția s-a desfășurat sub cod alb.

În urma incidentului, autostrada 13 Bologna – Padua a fost închisă temporar în zona afectată, pe ruta spre Milano, pentru a permite intervenția cât mai rapidă a pompierilor și ambulanțelor.

Accident cu 52 de români în Italia. 22 de persoane au fost transportate la spital
Autocar cu pasageri romani, rasturnat in Italia

Cum s-a produs accidentul

Comandantul Poliției Rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că autocarul mergea pe direcția Veneția când, pe o rampă de accelerație pentru a reveni pe autostradă a pierdut controlul.

„S-a sprijinit la propriu de balustrada care din fericire și-a facut bine treaba”, a mai declarat comandatul Poliției Rutiere.

Șoferul autocarului a fost testat, rezultând că nu a consumat alcool. Poliția urmează să stabilească dacă acesta a respectat viteza legală de 40 de kilometri la oră, precum și care au fost motivele pentru care a ratat manevra.

„Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere și de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a mai spus comandantul.

Ce s-a întâmplat cu pasagerii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale

La locul accidentului au intervenit ambulanțe din Veneția și Padova. Au fost alertați și voluntarii care nu erau de serviciu. În plus, au fost prezenți pompierii și poliția rutieră, dar și personalul Autostrade per l’Italia.

Pasagerii care nu au suferit răni ce să necesite acordarea unor îngrijiri medicale la spital în urma acestui accident rutier au fost primiți la un centru din Padova Est, unde a ajuns protecția civilă pentru a le asigura hrana și alte lucruri necesare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...