Accident grav pe A1. Două mașini implicate, dintre care una este răsturnată. Se intervine cu elicopterul SMURD

Cătălina Burghelea 16.11.2021, 10:27

Un accident auto grav s-a produs, marți dimineață, pe Autostrada București – Pitești, la km 31, în dreptul localității Bolintin. Două mașini sunt implicate, dintre care una este răsturnată. S-a intervenit cu elicopterul SMURD.

Accident grav pe Autostrada București – Pitești

În accidentul rutier de pe A1 București-Pitești, la km 31, au fost implicate două autoturisme, una dintre mașini fiind răsturnată în afara părții carosabile, anunță ISU Giurgiu.

Două persoane au fost încarcerate

Un bărbat și o femeie, ambele persoane conștiente, au fost găsite încarcerate în autoturismul răsturnat în iarbă. Pompierii sosiți la fața locului au folosit accesoriile de descarcerare pentru extragerea acestora, în siguranță.

„În această dimineaţă, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pe A1, Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 31, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, unul dintre acestea fiind răsturnat în afara părţii carosabile. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, un echipaj SMURD şi două ambulanţe SAJ. În sprijin a fost solicitat şi elicopterul SMURD. Un bărbat şi o femeie, ambele persoane conştiente, au fost găsite încarcerate în autoturismul răsturnat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, potrivit Agerpres.

Un bărbat a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din București, în timp ce femeia a fost preluată de o ambulanţă SAJ Giurgiu, în urma accidentului rutier în care au fost implicate două autoturisme pe autostrada A1, la kilometrul 31.

Echipajele SMURD și SAJ au transportat victimele la spital

Potrivit sursei citate, victimele au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ, pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost dus la spital cu elicopterul SMURD, iar femeia, transportată cu o ambulanță SAJ.

La locul producerii accidentului auto s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ. Pentru acordarea de ajutor rapid, a fost solicitat și elicopterul SMURD. Pompierii asigură măsurile PSI la locul evenimentului rutier produs în aceatsă dimineață pe Autostrada București – Pitești, la km 31, în dreptul localității Bolintin.

Carambol cu peste 20 de mașini în România

Reamintim că, luni dimineață, un carambol s-a produs în județul Mureș. Peste 20 de mașini s-au ciocnit pe Drumul Național 15, între localitățile Luduș și Unghieni din județul Mureș. Accidentul în lanț a fost provocat de condițiile grele de trafic, fiind ceață și polei la primele ore ale dimineții.

„În cursul acestei dimineți, în localitatea Sânpaul, Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș a fost solicitat să intervină pentru o tamponare ușoară între aproximativ 20 de autoturisme. Din primele date pe care le avem în momentul de față, în urma carambolului a rezultat și o victimă de cod verde, care a suferit un atac de panică și a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Intervenția este dinamică, cu două echipaje. Apelul l-am primit în jurul orei 06:50. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers”, a precizat, luni dimineață, Daniel Petru, purtător de cuvânt ISU Mureș.

Mai multe ore, traficul rutier a fost blocat complet, fiind deviat pe autostrada A3 Ungheni-Chețani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...