Claudiu Bleonț îmbină repetițiile și spectacolele la teatru cu filmările pentru comedia “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, serialul difuzat în fiecare vineri seara la Antena 1. Îl interpretează pe Mircea, băiatul mai mare al familiei Pop, ce îi urmează tatălui în cariera de arhitect. Celebrul actor a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre accesoriile de care este nedespărțit. Pe unele le-a primit, altele și le-a cumpărat, fiind atras de pietrele semiprețioase și crezând în energia lor.
În serialul de la Antena 1, Claudiu Bleonț îl interpretează pe Mircea, un bărbat deştept, dar deopotrivă leneş, pasionat de muzică rock, fotbal şi literatură, Mircea preferă să nu intre în conflicte şi ori de câte ori are ocazia o scoate la înaintare pe soţia lui, de altfel şi cea care ia deciziile importante în familie.
Aveți un personaj ofertant în serial și jucați cu Mihai Călin.
Suntem doi frați: Mihai Călin și cu mine. Pe noi doi ne leagă o prietenie de ani de zile, spectacole împreună la Național. În serial, el are un băiat, eu am un băiat și o fată și ceva declanșează o necesară, frumoasă și câteodată frustrantă competiție după moștenire. Și faptul că acest lucru e tratat cu umor, cu ironie, cu autoironie face ca subiectul acesta să fie pe cât de actual, pe atât de frumos de privit.
Ați făcut schimbări pentru acest personaj? Observ niște accesorii.
Accesoriile – fără să știu că voi ajunge vreodată în această condiție a Camerei 609 – de când filmam la Ceaușescu – în privat am bucuria acestor pietre semiprețioase, mă încarcă. E ceva ce s-a declanșat în mine acum vreo 6-7 ani.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Și în urma filmărilor pot spune că am avut aici dat de la costume – costumele sunt extraordinare – am avut un șirag de jad și îl purtam, îl scoteam că rămânea la costum, dar încet-încet simt nevoia de ceva verde la gât. Și am avut bucuria, am simțit nevoia să port așa ceva. Ele au rămas în film. Culmea, chiar așa gândea și personajul.
Vi le-ați cumpărat sau le-ați primit?
Nu, sunt ale mele. Acest inel l-am primit după premiera cu Avarul la Teatrul Național din Craiova, Harpagon – rolul meu și Cleant – prietenul meu Alex Calangiu care îl juca pe fiul meu, am primit cadou acest inel.
Mi s-a părut mare la un moment dat. Întâmplarea a făcut că având de jucat Salieri la Ateneul Național din Iași, nu găseam inelul personajului Salieri și am dat peste el. L-am purtat în spectacol atunci prima dată, după care am simțit nevoia să-l păstrez.
Și legat de brățări și pietre ce ne puteți spune?
Pot spune că declicul s-a născut la repetițiile de la Teatrul Național din Craiova – O lună la țară. Și scenograful purta pietre și mă atrăgeau, întrebam ce fel de pietre sunt, le vedeam, dar eram așa.
S-a terminat premiera, mi-am luat bicicleta pentru că sunt biciclist, eu nu am carnet, am mers până la acel magazin pe care mi l-a recomandat și de când am intrat, m-a atins o piatră de agat.
Asta este a doua pe care am cumpărat-o, eram obosit și în urma repetițiilor – o uzură psihică, în același timp drumul cu bicicleta până acolo, practic am străbătut jumate de oraș. În momentul în care am intrat printre mineralele alea, am simțit cum efectiv a dispărut oboseala și încă poartă energie – energia pământului.
Video: Cătălin Shadi Sîrbu