EXCLUSIV

Claudiu Bleonț este Nicolae Ceaușescu într-un nou serial HBO. Secrete din culisele filmărilor: ”Am primit un surplus de sprâncene”. Ce actriță celebră este Elena Ceaușescu EXCLUSIV

Alexandru Catalan 05.05.2023, 17:06
Claudiu Bleonț este Nicolae Ceaușescu într-un nou serial HBO. Secrete din culisele filmărilor: ”Am primit un surplus de sprâncene”. Ce actriță celebră este Elena Ceaușescu EXCLUSIV

La 63 de ani, Claudiu Bleonț a acceptat un nou pariu profesional de excepție. El îi dă viață ultimului dictator comunist al României, Nicolae Ceaușescu, în serialul „Spy/Master”, care va avea premiera peste doar două săptămâni pe HBO MAX. În exclusivitate pentru Impact.ro, actorul ne-a povestit cum a fost distribuit în acest rol, pe care, de fapt, nu și l-a dorit.

Se pregătise pentru rolul generalului Mihai Pacepa: ”Îmi făcusem rost de ochelari cu ramă neagră”

Actorul Claudiu Bleonț ne-a povestit cum a fost distribuit în rolul lui Nicolae Ceaușescu, în noua producție tv: „M-am dus să dau probă, ferm convins că aveam să-l joc pe fostul general de securitate, Mihai Pacepa. Îmi făcusem rost inclusiv de o pereche de ochelari cu ramă neagră și groasă, după modelul pe care-l văzusem că-i poartă fostul spion prin ziare și reviste. Iar acolo am fost de-a dreptul șocat, când regizorul mi-a spus că vrea să dau probă pentru Ceaușescu. Am scos un ”WHAT ?” din toți rărunchii mei”, ne-a declarat Claudiu Bleonț, cu umor.

Cum l-a convins regizorul să-l interpreteze pe Nicolae Ceaușescu

Claudiu Bleonț mai spune că un rol deosebit în toată povestea asta l-a avut chiar regizorul serialului, Christopher Smith, cel de numele căruia sunt legate pelicule precum „Temple“ sau „Alex Rider“: „Regizorul m-a încurajat, din prima clipă, spunându-mi că nu asemănarea fizică e ceea ce caută în primul rând!. ”L-ai văzut pe Gary Oldman, cum a reușit să-l joace impecabil pe Winston Churchill? Aș zice că a avut o prestație formidabilă. Și nu poate spune cineva că Oldman seamănă cu Churchill, la prima vedere!”, a sunat replica lui Christopher Smith către Claudiu Bleonț.

Mari emoții, după probe: ”O vreme nu m-a căutat nimeni. Am crezut că am fost respins”

Convins de argumentul regizorului, Bleonț a dat proba, folosindu-se de redarea unuia dintre discursurile lui Nicolae Ceaușescu: „În fine, am dat proba și o vreme nu m-a căutat nimeni. Am crezut că am fost respins, doar că regizorul se îmbolnăvise de Covid-19 și rupsese legătura cu mai toată lumea. Așa că am fost iar uimit când, după o vreme, mi s-a comunicat că am fost acceptat în distribuție. Nu mi-am închipuit niciodată că în cariera mea îl voi juca pe Nicolae Ceaușescu! Niciodată!”, ne-a mai povestit Claudiu Bleonț, exclusiv pentru Impact.

Secrete de la cabina de machiaj:”Am realizat cât de bine semăn”

Claudiu Bleonț mai spune că machiajul a avut un rol important în schimbarea fizionomiei, care să o apropie de cea a fostului dictator comunist: „Când mi s-a pus ultima buclă, aia pe care o știm cu toții, mai ales cei care am trăit pe vremea lui, am realizat cât de bine semăn. Plus că am primit și un surplus de sprâncene. Am filmat și prin Palatul Snagov, și în casa lui cea mai cunoscută, cea din Bulevardul Primăverii. Acolo am realizat încă o dată cât de mult ne-a mințit omul acela. Nouă ne cerea să facem cincinalul în patru ani și jumătate și el trăia în condiții de lux. Mă sculam la patru dimineața să apuc să-mi iau rația de zahăr, ulei sau făină, iar el o ducea bine-mersi! Una peste alta, cred că am reușit să dau viață unui personaj credibil, fiindcă am realizat la un moment dat că aduc cu acel om!”, a conchis Claudiu Bleonț.

Elvira Deatcu este Elena Ceaușescu, în serialul HBO

De remarcat că rolul Elenei Ceaușescu este interpretat de Elvira Deatcu, cu care Claudiu Bleonț admite că are o „chimie specială”: „Am mai jucat alături de ea în diverse spectacole de teatru. Cel mai recent e cel de la ”Metropolis”, unde eu sunt Napoleon Bonaparte, iar ea o interpretează pe sora acestuia!”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe