A turnat oțet în mașina de spălat o dată pe lună. Rezultatele au fost peste așteptări, vei face și tu la fel

Cătălina Burghelea 11.11.2021, 14:10
A turnat oțet în mașina de spălat o dată pe lună. Rezultatele au fost peste așteptări, vei face și tu la fel

Deoarece mașinile noastre de spălat sunt folosite des, acestea nu sunt scutite de mirosurile neplăcute. Toate aparatele de uz casnic trebuie întreținute și curățate în mod corespunzător, pentru a funcționa cât mai bine. Printre detergenții naturali considerați utili în această sarcină se numără un ingredient ecologic: oțetul alb.

Întreținerea mașinii de spălat este foarte importantă, deoarece ajută la o durată mai lungă de viață. Iată cum să previi formarea mucegaiului în mașină, în timp ce elimini orice miros neplăcut care ar putea emana din acesta.

Oțet alb pentru curățarea mașinii de spălat

Oțetul alb este un produs emblematic de uz casnic. Toate gospodinele pot profita la maximum de efectul de curățare și dezinfectare al acestui ingredient natural. Oțetul alb curăța temeinic mașina de spălat. Uneori, aceasta din urmă emană mirosuri neplăcute care poluează încăperea sau devine greu de folosit, din cauza formării mucegaiului. Oțetul alb, care este și detartrant fabulos, poate atenua acest inconvenient.

Pentru a face acest lucru, începe prin a turna o jumătate de pahar de oțet alb în cuva mașinii sau în sertarul pentru detergent și balsam. Apoi pornește un ciclu de spălare la 90 ° C. Repetă această operațiune în fiecare lună. Rezultatele sunt peste așteptări!

O altă măsură practică este să lași ușa mașinii deschisă, după fiecare sesiune de spălare, pentru a preveni formarea mucegaiului. În plus, pe lângă virtuțile menționate mai sus, oțetul alb elimină bacteriile și calcarul, remarcându-se ca aliatul rufelor curate.

Cum trebuie curățată mașina de spălat

Sertarul pentru detergent și balsam este adesea cel care emană un miros urât. Scoate-l din mașină și trece-l printr-un jet de apă călduță, înainte de a-l freca cu un burete sau o cârpă curată. Poți folosi și un detergent de casă dacă observi murdărie. Apoi folosește o cârpă curată, pentru a șterge și îndepărta orice umezeală responsabilă de mucegai.

O mașină care miroase urât ar putea avea nevoie de o curățare profundă. În acest caz, șterge foarte bine garnitura de cauciuc, curățând orice murdărie care ar putea fi acolo. De preferat, înarmează-te cu o periuță de dinți, pentru a îndepărta murdăria care se cuibărește în spațiile strâmte. Din nou, va trebui să scapi de umezeală ștergând obiectul cu o cârpă uscată sau curățându-l cu săpun lichid, dacă este foarte de murdar. La final, clătește și usucă bine.

De ce e bine sa folosesti otelul atunci cand speli hainele

Metoda nu este deloc complicată

Întreținerea cuvei mașinii de spălat nu este ceva complicat. Ca să o speli, va trebui să pornești mașina în gol, să pui un căpăcel de oțet alb și să o lași să funcționeze un program scurt.

Pompa de evacuare poate contribui, de asemenea, la mirosul urât al mașinii de spălat. În primul rând, va trebui să o examinezi, pentru a vedea dacă nu este deteriorată. Verifică și starea garniturilor, ca să te asiguri dacă trebuie sau nu înlocuite. Furtunul de alimentare cu apă trebuie și el curățat. Verifică-l dacă conține var. În cazul în care are var, toarnă oțet alb pe o cârpă și curăță-l atâta cât poți.

Combinația de bicarbonat de sodiu și oțet alb face minuni pentru mașina de spălat

Depunerile de murdărie se pot bloca cu ușurință în filtrul mașinii de spălat. Odată ce ai îndepărtat obiectele mici și murdăria de pe el, va trebui doar să-l cureți cu apă călduță și să-l usuci înainte de a-l pune la loc. De asemenea, îți poți curăța mașina de spălat rufe folosind combinația de bicarbonat de sodiu și oțet alb. Bicarbonatul de sodiu ar inhiba creșterea bacteriilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...