A răbufnit! CTP, reacție acidă după „încăierările Cîțu-Orban, Barna-Cioloș”. Ce a putut să spună despre criza din coaliție

Nicu Stan 02.09.2021, 16:14
A răbufnit! CTP, reacție acidă după „încăierările Cîțu-Orban, Barna-Cioloș”. Ce a putut să spună despre criza din coaliție

Cristian Popescu nu a mai suportat și a răbufnit pe subiectul crizei din coaliția de guvernare. CTP are o reacție acidă după „încăierările Cîțu-Orban, Barna-Cioloș”. Jurnalistul spune că România trăiește o premieră, întrucât lupta intestină pentru șefia partidelor s-au desfășurat, de regulă, când PNL și PSD nu erau la putere.

CTP, reacție acidă la cele două partide aflate la guvernare. ”Mă uluiește disprețul față de oameni al liderilor PNL și USR PLUS”

Cristian Tudor Popescu a scris despre scandalurile din coaliția de guvernare un comentariu foarte dur. De asemenea, jurnalistul observă că în această perioadă avem parte de o premieră, respectiv lupta intestină din PNL pentru șefia partidului.

Alegerile pentru șefia celor două partide mari au avut loc, de regulă, când acestea nu erau la putere, astfel că erau mai fără miză.

Coalitia de guvernare o tine numai intr-un scandal
Coalitia de guvernare o tine numai intr-un scandal

Premieră în politica românească

”Ce suntem siliți să trăim în momentul de față e o premieră în istoria postdecembristă. Luptele intestine pentru șefia de partid s-au desfășurat, de regulă, în perioade în care PNL sau PSD nu mai erau la putere”, a remarcat CTP.

Cum ar vedea românii scandalul politicienilor

Lupta pentru șefia PNL ar fi alta acum, întrucât cele două partide de la guvernare au puterea în mână, respectiv banii.

”Acum, pentru prima dată, încăierările Cîțu-Orban, Barna-Cioloș se desfășoară cu ambele partide la guvernare. Ei se bat pentru putere, fiind la putere! Din punctul de vedere al cetățenilor e ca și cum, într-un război civil, ambele tabere ar folosi artileria grea în oraș, distrugând clădirile și omorând locuitorii nevinovați.

CTP, uluit de coaliția de guvernare

La câtă politică românească am văzut, și tot mă uluiește disprețul față de oameni al liderilor PNL și USR PLUS, excitați la culme de bătălia pentru putere. Nici măcar Iohannis nu-i poate opri, căci ar fi și el mușcat fără milă. Nu le pasă câtuși de puțin de cum se simte prostimea cocoșată de creșterea lacomă a prețurilor la energie și la tot. Asta după ce atâția și-au pus în ei speranțe de mai bine.

Dacă ar fi avut niscai urme de umanitate și bun-simț, n-ar fi trebuit să se ajungă la așa ceva. Se adunau la partid, PNL, USR PLUS, toți liderii din țară, cu ușile închise și nu ieșeau de acolo decât când hotărau, prin vot sau cum credeau de cuviință, cine va fi viitorul șef. Apoi, congresul de alegeri se organiza peste o săptămână și ieșea cine s-a stabilit, fără acest bâlci grețos aruncat în capul cetățenilor”, a spus CTP.

Coaliția de guvernare, hoți și tâmpiți

Cunoscutul jurnlist mai spune că ceea ce se întâmplă acum este un bâlci din care nimeni nu are de câștigat nimic.

”Bâlci din care nu câștigă nimic. În teoria jocurilor, se analizează de obicei jocurile de sumă nulă – când unul pierde, celălalt câștigă – sau de sumă pozitivă – ambele părți câștigă. Rară este situația sumei negative – ambele părți scad în ochii opiniei publice. În lupta de casă, pe termen scurt, PNL și USR PLUS, cu lideri cu tot, pierd politic masiv, pe termen mediu și lung, la nivel național. Și câștigă, evident, fără niciun efort, PSD și AUR. Dacă nu sunt în stare să fie cinstiți, ar putea, măcar, să nu fie tâmpiți. Dar nu e cazul”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe