A pus zaț de cafea în frigider și l-a lăsat acolo toată noaptea. Ce a constatat a doua zi de dimineață

Iancu Andreea 01.03.2022, 13:16
A pus zaț de cafea în frigider și l-a lăsat acolo toată noaptea. Ce a constatat a doua zi de dimineață

Mulți dintre noi obișnuim să utilizăm cafeaua drept o metodă de energizare, cel mai adesea dimineața, pentru a ne trezi și dezmorți. Însă, după ce pregătim cafeaua, zațul de cafea ajunge mai mereu la gunoi, deși el are numeroase întrebuințări. Una dintre ele presupune să pui zaț de cafea în frigider peste noapte. Vei observa un efect nebănuit.

Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în frigider

Dincolo de calitățile de tonic și energizant, cafeaua poate fi extrem de utilă în orice gospodărie. Iar acest fapt se datorează zațului de cafea, ce își găsește numeroase întrebuințări. Una dintre ele este apreciată de toți cei care și-au format un obicei să pună zaț de cafea în frigider și să îl lase peste noapte. Cu toții au remarcat efectul rapid.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi un recipient mic în interiorul frigiderului și să așezi câteva lingurițe de zaț de cafea la interior. Lăsat pentru câteva ore să acționeze, acesta are capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute. Ele sunt adesea prezente în frigider, mai cu seamă atunci când alimentele sunt depozitate neacoperite. Vestea bună este că poți reîmprospăta aerul de la interior cu un truc atât de simplu, folosind zațul de cafea.

Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în frigider
Zațul de cafea are efecte nebănuite

Ce alte întrebuințări are zațul de cafea

Una dintre cele mai simple si celebre utilități ale zațului de cafea este apreciată în zona de frumusețe. Multe doamne și domnișoare aplică acest ingredient banal pe piele pentru a scăpa de celulită. Este nevoie de o cantitate mică și de un masaj circular timp de câteva minute, iar efectele se pot remarca în timp. Însă chiar și după prima aplicare se poate observa o textură mai catifelată a pielii, dat fiind efectul de gomaj pe care îl au granulele de zaț.

Pe de altă parte, pentru că elimină mirosurile neplăcute, zațul de cafea poate să te scape și de aromele neplăcute de usturoi, pe care multe gospodine îl remarcă după ce pregătesc mâncarea. Ai nevoie de puțin zaț pe care să îl freci ușor pe mâini, la fel ca atunci când te igienizezi cu săpun. Zațul de cafea va absorbi mirosul de usturoi, iar după o clătire cu apă vei observa efectul său.

De asemenea, se poate utiliza și pentru curățarea urmelor de grăsime. De multe ori, tigăile sunt dificil de curățat, iar zațul de cafea te poate ajuta să scapi de stratul greu de îndepărtat de grăsime. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici peste murdărie zațul de cafea și să cureți cu buretele suprafața, prin mișcări ușoare, astfel încât să nu deteriorezi tigaia.

În situația în care ești un iubitor de plante, zațul de cafea poate fi folositor ca fertilizator în grădină. Inclusiv plantele de apartament pot beneficia de efectul acestor resturi de cafea. Poți presăra zațul de cafea peste pământul din ghiveci sau din grădină, cât mai aproape de corpul plantei și, după ce vei uda spațiul, zațul de cafea va începe să își facă efectul. El are inclusiv calități de insecticid, deci va ține o parte dintre dăunători la distanță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...