Truc genial prin care scapi de toate mirosurile neplăcute din bucătărie. Ai nevoie de un ingredient banal

Cătălina Burghelea 17.01.2022, 12:29
Truc genial prin care scapi de toate mirosurile neplăcute din bucătărie. Ai nevoie de un ingredient banal

Tocmai ai făcut curățenie în toată bucătăria, ai spălat podeaua și miroase bine! Dar de îndată ce vei găti, vei vedea că acest miros plăcut dispare. Din păcate, bucătăria nu miroase niciodată atât de bine pe cât ne-am dori din cauza fumului și aromelor degajate de mâncare. Mai ales când prăjim pește, mirosul devine atât de puternic încât pare aproape imposibil să scăpăm de el până a doua zi.

Cum elimini mirosurile neplăcute din bucătărie

Dar avem o veste bună pentru tine: un singur borcan cu apă și alte ingrediente naturale este suficient pentru a absorbi mirosurile neplăcute din bucătărie.

Metoda oală

Metoda oală este un truc foarte eficient în neutralizarea mirosurilor neplăcute cauzate de gătit. Este foarte usor de adoptat! Doar pregătește o oală cu apă și câteva ingrediente care pot absorbi mirosul:

Oțet alb

Primul ingredient este oțetul, cunoscut pentru proprietățile sale nenumărate în bucătărie. Pregătește o cratiță mică și adaugă o jumătate de pahar de oțet alb. Fierbe amestecul la foc mic. Aburul produs va începe să se răspândească în toată casa și să absoarbă toate mirosurile neplăcute. Dacă nu suporți mirosul de oțet alb, îți recomandăm oțetul de cidru, deoarece aroma acestuia este mai blândă.

A pus otet pe covoare si a asteptat. Rezultatul a fost fabulos
Otet alb

Bicarbonat de sodiu cu lămâie

Ca alternativă la oțet, poți folosi bicarbonat de sodiu și lămâie. Pulberea albă a fost întotdeauna cunoscută pentru proprietățile sale absorbante a mirosurilor urâte, în timp ce lămâia este faimoasă pentru aroma sa plăcută. Așadar, ia o cratiță care conține aproximativ 500 ml apă și adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu și sucul unei lămâi. Fierbe și lasă cratița pe aragaz. În felul acesta, mirosurile neplăcute din bucătărie vor dispărea!

Măr și portocală

Combinația de măr și portocală este o altă modalitate eficientă prin care să-ți parfumezi bucătăria. Mărul, în special, nu numai că emană un parfum foarte plăcut, dar absoarbe și mirosurile neplăcute. Așa că taie un măr și o portocală în felii și pune-le într-o cratiță cu apă. În loc de felii de fructe, poți turna cojile. Apoi fierbe toate ingredientele o oră, pentru a răspândi parfumul în toată casa.

Lămâie și rozmarin

Lămâia și rozmarinul sunt, de asemenea, un amestec foarte eficient pentru mirosurile neplăcute din bucătărie, mai ales împotriva prăjelilor. Într-o oală cu apă adaugă câteva felii de lămâie și câteva crenguțe de rozmarin. Fierbe-le și vei observa că iarba aromată, amestecată cu citricele, emană un miros proaspăt și îmbătător!

Un mix de arome pe placul tău

Iată cum să scapi de mirosul de prăjeală sau de fum cu un amestec de ingrediente la alegere. Acum că știi ce ingrediente naturale sunt perfecte pentru parfumarea bucătăriei, rămâne la latitudinea ta să alegi combinațiile cu păstai de vanilie,  bețe de scorțișoară, lămâie, portocale, mandarine sau foi de dafin.

Cum să previi mirosurile urâte

În primul rând, deschide geamurile atunci când gătești, în special mâncarea prăjită. Este important să ai ferestrele deschise în timpul procesului de prăjire și nu ulterior, deoarece mirosul poate să fi pătruns deja în bucătărie și, prin urmare, va fi mai greu de eliminat.

Folosește hota atunci când pregătești de mâncare. Are rolul a de a absorbi vaporii și mirosurile din bucătărie.

În cele din urmă, ia în considerare utilizarea friteuzelor cu aer, care sunt utile nu numai pentru că nu emană mirosuri neplăcute, ci și pentru că reduc semnificativ consumul de ulei.

Urmăriți Impact.ro și pe