A pus un prosop umed peste hainele șifonate și a așteptat câteva secunde. Ce a observat o casnică la scurt timp

Cătălina Burghelea 13.10.2021, 13:25
A pus un prosop umed peste hainele șifonate și a așteptat câteva secunde. Ce a observat o casnică la scurt timp

Călcatul hainelor nu este mereu o sarcină plăcută. Este o treabă plictisitoare, ce necesită multă răbdare și precauție, pentru a nu arde sau deteriora hainele șifonate. Din fericire, poți înlocui fierul de călcat cu anumite trucuri. Descoperă o serie de sfaturi pentru călcarea hainelor fără a utiliza un fier de călcat.

Trucuri formidabile de luat în seamă

Dacă se întâmplă să călătorești și să nu ai fier de călcat la hotelul la care te-ai cazat, hainele tale pot arăta impecabil datorită acestor trucuri formidabile. Câteva sfaturi simple te vor ajuta să scapi de aspectul șifonat al hainelor tale.

Cu ce poți înlocui fierul de călcat

Cea mai la îndemână soluție este un prosop umed. Pune un prosop pe care l-ai înmuiat înainte în apă fierbinte pe îmbrăcămintea mototolită și apasă cu mâinile pentru a întinde și netezi îmbrăcămintea. Lasă să se usuce înainte de a repeta procedura. Ține cont de acest truc extrem de ușor de câte ori este posibil, pentru a alinia chiar și cele mai încăpățânate cute.

Eficient este și uscătorul de păr. Agață-ți îmbrăcămintea de un cuier și treci cu degetele ude peste pliuri, pentru a le umezi. Apoi îndreaptă uscătorul de păr spre încrețiturile hainelor, la aproximativ 4 cm distanță de material, pentru a nu-l arde. Acest truc este și mai eficient pentru îmbrăcămintea din bumbac.

Cele mai neobișnuite soluții

La fel de eficient ca un fier de călcat, dar mai puțin voluminos, placa de îndreptat părul are o porțiune fierbinte și plată, care permite să îți calci hainele, în special gulerul cămășilor. Asigură-te că placa de păr este curată, astfel încât să nu îți murdărești hainele.

Aburul este ideal pentru netezirea hainelor. Pentru a face acest lucru, pune apă în ceainic, ca să fiarbă. Așteaptă până fierbe, apoi direcționează aburii către hainele tale șifonate. Lasă apoi îmbrăcămintea să se usuce.

După cum am văzut mai sus, aburul este un truc sigur pentru eliminarea cutelor inestetice ale hainelor. Umezește îmbrăcămintea șifonată cu o lavetă sau pulverizator și agață hainele în baie, înainte de a face duș. Spală-te ca de obicei și lasă aburul din baie să acționeze asupra pliurilor îmbrăcămintei. Nu uita să-ți poziționezi hainele cât mai sus posibil, deoarece aburul se duce spre tavan.

Pași de urmat în momentul în care vrei să bagi rufe în mașina de spălat

Și pentru a evita să te regăsești în aceste situații, poți acționa încă de când ai băgat rufele murdare în mașina de spălat.

Nu umple cuva mașinii până la refuz

Hainele au nevoie de suficient spațiu pentru a se învârti. Altfel, se vor încreți la sfârșitul spălării. Așa că nu uita să bagi puține rufe murdare în mașina de spălat.

Folosește apă călduță

Optează pentru o temperatură de cel puțin 15 ° C. Apa mai rece favorizează apariția cutelor și poate provoca chiar și pete pe haine, deoarece unii detergenți nu se dizolvă în apă rece și, prin urmare, pătează rufele.

Scutură rufele ude după un ciclu de spălare

Scoate rapid rufele din mașina de spălat, după ce programul se termină. Dacă rămân mult timp acolo, este mai probabil să găsești hainele șifonate. Scutură-le bine și întinde-le la uscat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...