A pus pasta de dinți pe tocătorul din bucătărie. Trucul de care habar nu aveai

Badea Violeta 14.10.2021, 09:15
A pus pasta de dinți pe tocătorul din bucătărie. Trucul de care habar nu aveai

Toată lumea știe că pasta de dinți este folosită pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul estetic al dinților, însă acest obiect de igienă fără de care nu putem trăi are mult mai multe întrebuinţări de care sigur nu știai. Iată ce se întâmplă dacă pui pastă de dinți pe tocătorul din bucătărie.

Întrebuinţări ale pastei de dinţi

  • Elimină mirosurile neplăcute

Pasta de dinți are capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute de pe anumite obiecte, cum ar fi:  tocătorul, coşul de gunoi, frigiderul. Cu siguranta te-ai confruntat, la un moment dat, cu problema mirosurilor neplăcute.

Dacă ai tocat ceapă sau ai pregătit pește și tocătorul aprins un anumit miros. Pentru a-l alunga trebuie să pui pasta de dinți în recipientul pentru cuburi de  gheaţă și să-l lași aproximativ o oră. Ulterior, vei putea șterge tocătorul pe care ai tăiat/curățat legumele sau peştele.

  • Redă strălucirea bijuteriilor

O altă întrebuințare a pastei de dinți este aceea de a curăța bijuteriile. Nu mai este niciun secret pentru nimeni că această soluție are capacitatea de a reda strălucirea argintului, aurului sau platinei.

Bijuteriile vor fi ca noi, cu ajutorul pastei de dinti. Tot ce trebuie să faci este să le ștergi bine cu o cârpă sau cu un burete, dar nu înainte de a aplica puțină pastă de dinți. Ulterior, bijuteriile se clătesc cu apă rece și se șterg bine.

  • Elimină petele de pe pereți

Dacă ai copii și se întâmplă să îți scrie pe pereți, nu trebuie să te îngrijorezi pentru că pasta de dinți te poate ajuta să elimini semnele nedorite. Tot ceea ce trebuie să faci este să iei o cârpă de bumbac și să aplici puțină pastă de dinți pe ea. Șterge bine, în mișcări circulare, urmele de pe pereți, iar acestea vor disparea foarte ușor.

Intrebuintari ale pastei de dinti
Intrebuintari ale pastei de dinti

Lucruri mai puțin știute despre pasta de dinți

  • Oricât de mult te-ai strădui, pasta de dinți îți poate albi dintura doar până la un anumit punct. Chiar dacă o vei folosi mai multe zile la rând, această soluție nu va da niciodată randamentul tratamentelor profesionale;
  • Pentru a te asigura că produsul este sănătos și eficient, pasta de dinți trebuie să aibă pe ambalaj avizul din partea Colegiului Medicilor Dentiști;
  • O cantitate mai mică de pastă de dinți este mai eficientă. Specialiștii recomandă să aplicăm soluție cam cât este un bob de mazăre, astfel va reuși să distrugă bacteriile, să curețe placa și să elimine rezidurile alimentare.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...