Pasta de dinți care elimină coșurile. Cum să o alegeți și să o folosiți

Ileana Mlădinoiu 27.08.2020, 19:17
Pasta de dinți care elimină coșurile. Cum să o alegeți și să o folosiți

Pare destul de ciudat ca pasta de dinți să fie folosită pentru dispariția coșurilor de pe față, atâta vreme cât oricine știe că rolul ei primordial este pentru a ne spăla pe dinți. Și despre vindecarea arsurilor superficiale, ale celor care nu înseamnă răni deschise, cu ajutorul pastei de dinți, s-a tot discutat.

Cum să folosiți pasta de dinți pentru eliminarea coșurilor

Poate mai puțin despre alte proprietăți ale pastei de dinți, cum ar fi curățarea argintăriei sau ștergerea zgârâieturilor de pe mașini. Atunci de ce nu i-am atribui acestui produs și efectul pe care îl are asupra coșurilor de pe față. Ca lucrurile să fie clare de la început, în discuție intră doar coșurile ocazionale, deoarece în cazul acneei este indicat drumul la un dermatolog.

Dacă este adesea citată ca truc împotriva coșurilor, acest lucru se datorează proprietăților sale cicatrizante și de uscare. Mulțimea ingredientelor găsite în formula pastelor de dinți (bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen și triclosan), fiecare cu funcția sa, duc către proprietățile de mai sus.

Pasta de dinți ajută în mod eficient la eliminarea coșurilor de pe față, dar, în același timp, ar putea fi și iritantă. De aceea, este mai bine să păstrați acest sfat ca ultimă soluție. Ideal ar fi să evitați să o utilizați mai mult de patru zile la rând și să așteptați cel puțin câteva săptămâni înainte de a reîncepe procedura.

Coșurile simple pot fi eliminate cu ajutorul pastei de dinți
Coșurile simple pot fi eliminate cu ajutorul pastei de dinți

Ce pastă de dinți alegeți

Nu toate pastele de dinți sunt concepute la fel, chestiune valabilă atât pentru igiena dentară, cât și pentru îndepărtarea coșurilor. Pentru cel de-al doilea caz, alegeți o pastă de dinți pe bază de argilă albă, așa că uitați de cea bicoloră care vă poate irita pielea în loc să scăpați de coșuri.
De asemenea, trebuie evitate gelul sau pastele de dinți cu fluor, deoarece ele pot arde pielea sau pot provoca reacții inflamatorii. Ca să nu dați greș în alegerea pastei de dinți, aruncați o privire la lista ingredientelor: dacă pasta conține peroxid de hidrogen și /sau triclosan, este totul în regulă.

Cum îndepărtați coșurile cu pasta de dinți

Metoda este foarte ușoară, deoarece este suficient să vă curățați pielea, așa cum o faceți de obicei, apoi să o uscați ușor. După care veți lua o cantitate mică (cât o nucă) de pastă de dinți și o veți aplica direct pe coșuri pentru a fi îndepărtate. Lăsați-o acolo timp de câteva ore sau peste noapte. Așezați un bandaj peste ea, spre a evita murdărirea cearșafurilor, apoi clătiți. Pentru a scăpa de coșuri, probabil că va trebui să repetați operația o dată pe zi timp de două sau trei zile. Observați mai întâi dacă s-a produs vreo îmbunătățire considerabilă.

Pasta de dinți poate avea efectele dorite, nu însă și pentru persoanele cu un ten foarte uscat. De asemenea, folosiți-o doar în zonele țintă ale feței, ca să nu aveți parte de alte neplăceri, cum ar fi alergiile, produse de pastele de dinți bicolore.

Urmăriți Impact.ro și pe