A presărat bicarbonat în grădină. Ce s-a întâmplat în doar câteva săptămâni e de neimaginat

Stan Filon 11.03.2022, 20:34
A presărat bicarbonat în grădină. Ce s-a întâmplat în doar câteva săptămâni e de neimaginat

O gospodină a presărat bicarbonat de sodiu în grădină, iar rezultatul a lăsat-o cu gura căscată. Știa că bicarbonatul de sodiu este utilizat și în afara bucătărie, dar nu credea că are un asemenea efect. Praful alb este parcă unul magic deoarece te ajută să gătești mai bine, însă își vine în ajutor și atunci când ai alte probleme, prin casă sau pe lângă casă, iar de-abia acum a început să se afle cât este de util.

Ce a constatat o gospodină după ce a presărat bicarbonat în grădină

Bicarbonatul de sodiu este foarte ieftin, însă valorează cât greutatea lui în aur, cel puțin pentru gospodinele care încep să afle din ce în ce mai multe despre acest praf aproape magic. S-a aflat acum că face minuni și în grăfină, așadar dacă aveți flori pe care vreți să le protejați, trebuie să știți acest secret.

Cu biarbonat de sodiu, nu mai ai nevoie să dai banii pe produsele chimice care sunt de altfel și periculoase, pentru a avea grijă de legumele sau florile tale. Vă vom prezenta câteva moduri eficiente de utilizare a bicarbonatului în grădini.

Ce a constatat o gospodina dupa ce a presarat bicarbonat in gradină
Ce a constatat o gospodina dupa ce a presarat bicarbonat in gradină

Scote petele de pe mâini

Munca în grădină ne mai lasă pete pe mâini. Chiar dacă este naturală, de multe ori ne enervează să avem pete verzi pe mâini. Ei bine, bicarbonatul de sodiu nu este doar un exfoliant natural foarte bun, ci scoate ca prin minune și petele de verdeață de pe mâini.

Bicarbonatul este un insecticid natural

Bicarbonatul de sodiu te scapă și de insecte și este 100% natural. Dizolvă două lingurițe de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizează soluția pe frunzele afectate ale plantelor care prezintă pete mici, negre. Dacă vei repeta această operațiune în fiecare săptămână, vei vedea și rezultatele incredibile ale bicarbonatului, deoarece plantele tale vor fi mult mai sănătoase.

Poate fi folosit ca îngrășământ

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca îngrășământ natural pentru florile din grădina ta. Dacă vrei ca acestea să înflorească mai repede și mai frumos, poți dizolva o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizează-le în fiecare zi. Vei rămâne uimit de rezultate.

Scoate mirosul neplăcut din grădină

Praful minune te poate scăpa și de mirosul neplăcut din grădină. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în îngrășământ puțin bicarbonat. Vei simți diferența doar după câteva zile.

Bicarbonatul te scapă de buruienile nedorite

Dacă grădina ta este năpădită de buruiană, atunci trebuie să apeleze repede la bicarbonatul de sodiu, deoarece este un erbicid natural. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat în locurile unde nu vrei să mai apară buruieni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...