A presărat bicarbonat de sodiu în colțurile din bucătărie și baie și a văzut rezultatele rapid. Trucul folosit de bunicii noștri

Stan Filon 21.08.2023, 17:29
A presărat bicarbonat de sodiu în colțurile din bucătărie și baie și a văzut rezultatele rapid. Trucul folosit de bunicii noștri

O gospodină a presărat bicarbonat de sodiu în colțurile din bucătărie și baie, uimită de ce poate face praful magic iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Bicarbonatul de sodiu este foarte utile în bucătărie, cât și în afara ei. Face adevărate minuni.

A presărat bicarbonat de sodiu în colțurile din bucătărie și baie

Gândacii reprezintă o adevărată problemă. Fie că locuiesc la casă sau la bloc, românii știu că odată intrați gândacii, cu greu îi mai poți da afară. Sunt în comerț zeci de spray-uri și soluții care promit marea cu sarea însă se dovedesc a fi ineficiente în exterminarea gândacilor.

Bucătăria este locul preferat al gândacilor, deoarece aceasta este plină de reziduri alimentare. Vă vom oferi un truc cu zahăr și bicarbonat de sodiu pentru a elimina gândacii din bucătărie și casă. Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai utilizate metode de a elimina gândaci. Doar amestecați-l cu puțin zahăr și lăsați acest remediu casnic în locurile în care ați observat gândaci și bineînțeles în frigider. Gândacii vor muri pe capete, iar supraviețuitorii vor fugi imediat din locul respectiv.

A presarat bicarbonat de sodiu in colturile din bucatarie si baie
A presarat bicarbonat de sodiu in colturile din bucatarie si baie

Trucuri pentru a scăpa de gândaci

Un alt truc pentru a scăpa de gândaci este uleiul de mentă. Acesta este un respingător foarte eficient pentru gândaci. Pentru a-l folosi, trebuie să îl amestecați cu 300 ml de apă. Pune acest amestec într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe toate zonele infestate cu gândaci și te va ajuta să inclusiv de gândacii din frigider.

Când vine vorba de frigider, asigurați-vă că vă uitați bine la locuri precum compresorul, ventilatorul, tava de condens și serpentinele, locuri în care este posibil să întâlniți unele dintre aceste creaturi. În sfârșit, vă reamintim doar că dacă veți aplica insecticid în interiorul frigiderului dumneavoastră, vă puteți contamina alimentele. Așa că mai bine folosiți aceste remedii casnice, care nu pot contamina produsele.

Un studiu realizat de Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) a arătat că gândacii pot sta până la 15 zile în interiorul frigiderului tău. Potrivit Julietei Ramos Elorduy, cercetător la Institutul de Biologie, acest lucru se datorează faptului că structura lor biologică le conferă caracteristica de a fi mici fosile vii în această lume. La aceasta se adaugă capacitatea lor omnivoră, deoarece pentru a supraviețui au nevoie de puțină hrană și practic pot mânca tot ce le stau în cale, inclusiv praf de beton, lipici sau resturi de fier.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...