VIDEO

A fost lansat imnul Campionatului Mondial de anul acesta, competiție găzduită de Qatar. Cine cântă melodia „Hayya Hayya” și cum arată video-clipul oficial

Sorin Barbu 01.04.2022, 16:24
A fost lansat imnul Campionatului Mondial de anul acesta, competiție găzduită de Qatar. Cine cântă melodia „Hayya Hayya” și cum arată video-clipul oficial

Ediția din acest an a Campionatul Mondial de Fotbal se anunță una foarte spectaculoasă și costisitoare. Organizatorii au investit mulți bani și promit o mulțime de surprize într-un decor exotic. A apărut și imnul oficial, interpretat de tânărul star american Trinidad Cardona.

A apărut imnul oficial al Campionatului Mondial din Qatar

După Shakira în 2010, Jennifer Lopez în 2014 şi Will Smith în 2018, imnul Campionatului Mondial este interpretat de un artist american de 22 de ani. Trinidad Cardona nu este singur în această aventură și va fi acompaniat de fenomenul afrobeat Davido, dar și de Aisha, o frumoasă solistă din Qatar. Melodia se numește „Hayya Hayya” și se traduce „Mai bine împreună”. Melodia va fi interpretată prima oară „live” la tragerea la sorți de la Doha.

„Reunind voci din America, Africa şi Orientul Mijlociu, acest cântec simbolizează modul în care muzica şi fotbalul pot aduce lumea împreună. Ca parte a noii strategii muzicale a FIFA, imnul va include mai multe părţi care vor duce fanii în atmosfera Cupei Mondiale mai mult ca niciodată”, a declarat Kay Madati, director comercial FIFA.

Imnul a fost prezentat cu o zi după ce a fost lansat balonul oficial. „Al Rihla”, care înseamnă „călătorie” în limba arabă, este produs de firma Adidas. „Se mişcă prin aer mai rapid decât orice altă minge din istoria competiţiei”, informează agenţia EFE.

„Concepută cu atenţie prin colectarea de date şi teste riguroase efectuate în laboratoarele Adidas, în tuneluri de vânt şi pe teren, Al Rihla oferă grade optime de precizie şi fiabilitate pe teren, datorită noilor forme şi noii texturi a suprafeţei”, a detaliat FIFA într-un comunicat.

Mingea este din piele poliuretanică, având o formă inovatoare din 20 de panouri care asigură o mai bună precizie, stabilitate şi rotaţie în aer.

Prima apariţie publică a acestei mingi se va bucura pe prezenţa unor foşti jucători precum Iker Casillas, Kaka, Farah Jefry sau Nouf Al Anzi, cărora li se va alătura un grup de tinere speranţe din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Egipt.

Urmăriți Impact.ro și pe