Situația epidemiologică de la nivel global aduce vești în privința pandemiei. Bariera de 200 de milioane de cazuri de covid a fost depășită în lume, autoritățile din domeniul sanitar dezvăluind care sunt țările unde numerele de infectări încep din nou să crească. Cu noua tulpină Delta extinzându-se în mai multe state ale lumii, oficialii au întocmit un bilanț al infectărilor, deceselor și persoanelor imunizate.
Numărul infectărilor cu Covid-19 a atins la finalul acestei săptămâni bariera de 200 de milioane de cazuri în lume. Cu toate acestea, noile infectări par să se stabilizeze, în contextul în care nu s-au atins recordurile valului de coronavirus din luna aprilie. În timp ce numărul de noi cazuri se află pe o pantă ascendentă, numărul deceselor are o tendință de scădere.
Conform statisticilor raportate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), decesele pe care pandemia le-a provocat au ajuns la 4,2 milioane de cazuri, dintre care 45.000 au fost înregistrate în această săptămână și par să înregistreze o scădere față de săptămâna anterioară, când autoritățile au raportat 64.500 de decese. Pe de altă parte, în privința noilor cazuri de infectare cu virusului SARS-CoV-2, acestea au crescut de la jumătatea lunii iunie.
În ciuda faptului că cifrele nu sunt îmbucurătoare, specialiștii sunt ușor optimiști, având în vedere că a fost raportată o descreștere ușoară a cazurilor săptămânale de la finalul lunii iulie în Europa și în America, două dintre cele mai afectate regiuni de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, continentul asiatic se păstrează în creștere în privința noilor cazuri de infectare. După mai multe zile și chiar săptămâni, curba infectărilor este în creștere. Statele în care cazurile au înregistrat noi creșteri sunt Brazilia, Argentina, Columbia sau Spania.
Pe de altă parte, cazurile de infectare cu SARS CoV-2 se păstrează pe o curbă ascendentă în țări precum SUA, India, Rusia, Franţa, Italia sau Iran. O ușoară speranță este regăsită în urma numărului de vaccinări din mai multe țări. Aproximativ 30% din populația mondială a primit cel puțin o doză, în timp ce peste 15% dintre cetățenii lumii au primit schema completă de vaccinare. În total, peste 4,4 miliarde de doze au fost administrate, reprezentând aproximativ o jumătate dintre cele 10 miliarde estimate a fi necesare pentru a putea imuniza 70% din populația mondială. Acesta este planul autorităților pentru a ajunge imunizarea colectivă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]