A dat cu sare pe fierul de călcat. E un truc prea puţin ştiut, din păcate

Badea Violeta 20.01.2022, 07:46
A dat cu sare pe fierul de călcat. E un truc prea puţin ştiut, din păcate

Fierul de călcat este un aparat indispensabil în locuință, ce ne ajută să avem o ținută impecabilă. Practic, nu ne mai putem imagina viață fără acesta, devenind o necesitate în fiecare casă. Prin urmare, este de preferat să întreținem în mod regulat fierul nostru de călcat, ceea ce include, mai întâi de toate, curățarea frecventă a tălpii aparatului. Însă, soluțiile de pe piață sunt destul de costisitoare și de cele mai multe ori nu dau randamentul dorit. Din fericire, există alternative naturale precum sarea!

De ce să pui sare pe fierul de călcat

Sarea poate fi găsită în orice gospodărie și este folosită de cele mai multe ori la gătirea diferitelor mâncăruri. Deși este recunoscut pentru gustul minunat pe care-l dă preparatelor, acest ingredient poate fi folosit cu toată încrederea și în gospodărie.

Vei fi uimit de cât de utilă și versatilă poate fi sarea. Plus că este și foarte ieftină. Așadar, acest ingredient poate fi folosit pentru a curăța fierul de călcat.

Tot ceea ce trebuie să faci este să încălzești aparatul timp de câteva minute, apoi să iei o bucată de tifon pe care ai presărat puțină sare și să freci foarte bine suprafața fierului de călcat, mai ales cea care are urme de arsură. Rezultatul te va lăsa, pur și simplu, fără cuvinte!

Cum se curata fierul de calcat
Cum se curata fierul de calcat

Metode de curățare a fierului de călcat

Nu doar sarea te poate ajuta să cureți fierul de călcat, ci și alte produse pe care nu te-ai fi gândit niciodată să le folosești în acest scop.

Unul dintre acestea este peroxidul de hidrogen. Tot ceea ce trebuie să faci este să iei o dischetă din bumbac sau un material asemănător și să îl înmoi în această substanță, apoi să ștergi aparatul.

Vei observa că urmele de arsuri vor fi îndepărtate foarte ușor. De asemenea, fierul de călcat mai poate fi curățat și cu ajutorul unei lumânări. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să învelești lumânarea într-un material de bumbac și să ștergi fierul încins.

În plus, aparatul poate fi curățat și cu o cutie de chibrituri. Încălzește foarte bine fierul, apoi șterge-l, în zona urmelor cu arsură, cu fâșia de sulf de pe cutia de chibrituri. Rezultatele te vor uimi!

Urmăriți Impact.ro și pe