A mințit ministrul Bode? CTP face acuzații fără precedent la adresa lui. Ce s-ar fi întâmplat în mașină

Andrei Cezar 04.09.2020, 21:01
A mințit ministrul Bode? CTP face acuzații fără precedent la adresa lui. Ce s-ar fi întâmplat în mașină

Înainte cu mult ca o instanță să se pronunțe în cazul accidentului provocat de mașina în care se afla Lucian Bode, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban au dat verdicte clare, considerând că ministrul Transporturilor nu are nicio culpă în acest caz. Mai mult decât atât, președintele a dat vina pe infrastructura din țara noastră, fără a-i aduce vreu reproș demnitarului.

CTP face acuzații fără precedent la adresa ministrului Lucian Bode. A mințit demnitarul?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu analizează evenimentul dintr-o perspectivă diferită și adresează o serie de întrebări pe care orice cetățean ar trebui să le pună atât ministrului Bode, cât și președintelui și premierului. Iată întrebările, potrivit Republica.ro:

”Ministrul Bode, aflat pe bancheta din spate, nu poate pretinde că dormea, deci n-aude, n-a vede, întrucât mașina SPP zbura cu semnalele acustice și luminoase pornite, ca un pom de Crăciun vara, zădărând toți câinii de pe drum. De ce fuseseră declanșate girofarul și sirena, de vreme ce, potrivit declarației aceluiași ministru, nu era vorba de o misiune specială, care să reclame deplasare ultrarapidă?”

”Fiind perfect treaz, la lumina zilei, ministrul n-a văzut ce face șoferul SPP? Acesta executa manevrele specifice șmecherilor naturali, pitecantropii cu mașini tari – viteză mult peste limita legală în localitate, călcarea liniei continue, intrare pe contrasens pentru a depăși coloana de „fraieri”. De ce nu i-a cerut imediat să înceteze batjocorirea legilor și să circule normal?”

A mințit ministrul Bode? CTP face acuzații fără precedent la adresa lui. Ce s-ar fi întâmplat în mașină
A mințit ministrul Bode? CTP face acuzații fără precedent la adresa lui. Ce s-ar fi întâmplat în mașină

”Dl Bode spune că nu putea decât să indice destinația și ora la care vrea să ajungă, altfel, ciocu mic, că așa e cu SPP-ul. Da? Păi, asta înseamnă că ministrul Transporturilor e mai jos decât oricare cetățean care are dreptul să sesizeze Poliției, prin 112, ca avertizor public, orice încălcare a legii în trafic. Deci, tu, ministru, asiști la comiterea de ilegalități sub ochii tăi și nu faci nimic? ”

”Asta a fost prima dată când șoferul SPP a condus așa?”

”Zona Dealul Negru e o pacoste cunoscută pentru șoferi. Ministrul a refuzat, deci, să se amestece cu prostimea care circula greu, obositor, dar regulamentar pe acea autostradă zburătoare Pitești- Rm. Vîlcea, așa de sus că nu se vede?”

”Președintele spune că diferența dintre cazul Oprea și cazul Bode constă în a). faptul că atunci a murit un polițist și b). Bode nu avea coloană oficială. Tot dl Iohannis mai zice însă că a fost un noroc că nimeni nu a fost rănit grav în cazul Bode. Logic, rezultă că argumentul a). e nul – n-au fost create toate condițiile ca să moară cineva, cum a murit Bogdan Gigină? Cât privește b)., e nevoie de mai multe mașini și motociclete, nu e suficientă una ca să fii nesimțit și disprețuitor de semeni?!”.

Opoziția i-a cerut lui Klaus Iohannis să-l demită pe Lucian Bode, găsind similitudini între accidentul acestuia și cel al cărui principal artizan a fost Gabriel Oprea, soldat la acea vreme cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

Urmăriți Impact.ro și pe