Mircea Lucescu e din nou idol în Ucraina după primul trofeu de la revenire. „N-am mai văzut așa ceva”

Marian Cărăvan 26.08.2020, 17:24
Mircea Lucescu e din nou idol în Ucraina după primul trofeu de la revenire. „N-am mai văzut așa ceva”

Mircea Lucescu e din nou idol în Ucraina după primul trofeu de la revenire. Il Luce a cucerit Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev, după un meci disputat împotriva împotriva fostei sale echipe, Șahtior Donețk.

După primul trofeu cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu e din nou idol în Ucraina

După ce a condus-o timp de 12 ani spre succese, clădind o echipă puternică, Mircea Lucescu a învins-o acum pe Șahtior Donețk. Dinamo Kiev a câștigat Supercupa Ucrainei, după 3-1 cu fosta echipă a antrenorului român. Trei șuturi a avut pe poartă Dinamo Kiev în Supercupă, trei șuturi transformate în tot atâtea goluri și echipa din capitala Ucrainei a cucerit trofeul. Deși a avut o posesie covârșitoare, 71% față de 29%, Șahtior nu a reușit să facă minuni. Opt ocazii de gol și doar o singură reușită în contul fostei echipe a lui Mircea Lucescu.

În schimb, actuala sa echipă a fost mult mai pragmatică.

„Finala nu se joacă, se câștigă! Dacă nu învingi, e foarte trist. Ne-am pregătit bine și am reușit să neutralizăm toate atuurile lui Șahtior. Iar echipa tehnică a fost învinsă de echipa organizată”, a spus Mircea Lucescu.

După acest meci, antrenorul român și-a găsit un idol, nimeni altul decât căpitanul celor de la Dinamo Kiev, care a rămas impresionat de Il Luce și l-a lăudat.

Mircea Lucescu e din nou idol în Ucraina după primul trofeu de la revenire. „N-am mai văzut așa ceva” Sursa foto: Twitter

Căpitanul lui Dinamo Kiev, impresionat: „N-am mai văzut așa ceva!”

Serghei Sidorchuk a rămas impresionat de modul cum Mircea Lucescu a pregătit meciul cu Șahtior din Supercupa Ucrainei.

„E incredibil cum a disecat-o pe Șahtior. Victoria asta ne dă multă încredere.

Deși nu am lucrat mult împreună, n-am văzut în viața mea un antrenor așa de perfecționist și muncitor! Cum și-a analizat rivalii! Am jucat competitiv în defensivă, nu i-am lăsat să se desfășoare în liniște, să-și pună calitățile în valoare. Prioritățile noastre sunt campionatul și Liga, însă victoria ne oferă multă încredere”, a spus căpitanul lui Dinamo Kiev.

Rămâne de văzut dacă după acest succes chiar în fața marii rivale, ultrașii lui Dinamo vor fi mai blânzi cu Mircea Lucescu, după ce au protestat vehement și i-au cerut să plece de la echipa care a cucerit 35 de trofee de la câștigarea independenței Ucrainei: 15 titluri de campioană, 11 Cupe și 9 Supercupe.

Urmăriți Impact.ro și pe