Premierul Kyriakos Mitsotakis, mesaj important pentru turiști. Ce trebuie să știe românii care vor să-și petreacă vacanța, anul acesta, în Grecia

Iancu Andreea 05.08.2020, 18:20

Grecia a înregistrat astăzi cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 de la jumătatea lunii aprilie până în prezent. Cele 121 de noi infectări l-au determinat pe Premierul grec să facă un anunț important pentru turiști. Cei care aleg Grecia drept destinație de vacanță în următoarea perioadă trebuie să țină cont de avertizările oficialului.

Mesajul lui Kyriakos Mitsotakis pentru turiști

Primul Ministru al Greciei avertizează cetățenii și turiștii că este nevoie să se țină cont de măsurile impuse de autorități. Acest mesaj vine în contextul în care Grecia a înregistrat mai mult de 156 de infectări într-o singură zi. Noile îmbolnăviri cu coronavirus au apărut în mod alert în momentul în care s-a deschis sezonul turistic, de la 1 iulie. Până în prezent, Grecia a înregistrat 4855 de cazuri și 209 decese.

Astfel, Premierul Kyriakos Mitsotakis solicită turiștilor și cetățenilor să se respecte regulile în vigoare. În caz contrar, noi restricții vor apărea pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. Chiar și afectarea economiei este luată în considerare de guvernant, care riscă totul pentru stoparea evoluției de infectări.

Respectarea strictă a regulilor este necesară mai mult ca niciodată în această perioadă crucială, pentru a evita creşterea semnificativă a cazurilor în august şi posibila aplicare a unor noi măsuri restrictive, care vor afecta economia şi societatea, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Premierul Greciei avertizează cu noi măsuri restrictive
Premierul Greciei avertizează cu noi măsuri restrictive

Ce măsuri trebuie să respecte turiștii români în Grecia

Oficialul grec consideră că sunt esențiale măsurile de prevenire a îmbolnăvirii. De aceea, turiștii sunt îndemnați să respecte normele impuse de legislația greacă.

Orice formă de mulţumire cu actuala situaţie este nejustificată. Încă nu ştim câte luni vom fi nevoiţi să trăim cu acest virus, a mai spus Kyriakos Mitsotakis.

Astfel, în cazul românilor care aleg să meargă în vacanță în Grecia, trebuie respectate o serie de reguli. Românii trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru Covid-19. Acesta nu trebuie să fie mai vechi de 3 zile. De asemenea, este necesar să se completeze un formular online.

Pe de altă parte, în Grecia, spațiile închise necesită purtarea obilgatorie a măștii. Totodată, în spațiile deschise aglomerate este recomandată purtarea măștii de asemenea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...