Veste de ultimă oră! Când ar putea să fie gata primul vaccin anti-Covid, disponibil pentru populație. “Este un obiectiv ambițios”

Andrei Cezar 28.07.2020, 15:56

Veste de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID-19. Compania americană Moderna a anunțat luni că până la sfârșitul acestui an antidotul împotriva coronavirusului va putea fi utilizat pe scară largă. Anunțul reprezentanților companiei vine după începerea fazei finale a tăstării acestuia pe 30.000 de pacienți, transmite Reuters, citat de Adevarul.

Vaccinul anti-coronavirus, ar putea fi gata până la sfârșitul anului

O lume întreagă așteaptă cu sufletul la gură găsirea leacului împotriva virusului ucigaș din China, pentru a putea reveni la o viață nromală. Compania americană Moderna a anunțat că studiul clinic asupra celor 30.000 de pacienți a intrat în faza finală, iar după această etapă se vor putea trage concluzii privitoare la cât de sigur și eficient este acest vaccin. Este ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

Moderna nu a mai lansat până acum niciun vaccin, însă a primit o finanțare de 1 miliard de dolari din partea guvernului american, care finanțează o serie de proiecte de dezvoltare a mai multor vaccinuri, în cadrul programului Operation Warp Streep.

Acțiunile companiei americane Moderna au crescut cu 7,5% după ce au făcut anunțul.

Veste de ultimă oră! Când ar putea să fie gata primul vaccin anti-Covid, disponibil pentru populație. “Este un obiectiv ambițios”
Veste de ultimă oră! Când ar putea să fie gata primul vaccin anti-Covid, disponibil pentru populație. “Este un obiectiv ambițios”

500 de milioane de doze, pregătite pentru anula cesta

Dacă vaccinul va fi considerat un produs sigur și eficient, Moderna ar putea livra circa 500 de milioane de doze în acest an și până la un miliard în 2021, a declarat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-o convorbire telefonică cu reporterii.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diverse faze de dezvoltare, iar circa două duzini sunt pregătite pentru testarea pe oameni.

Companiile farmaceutice Pfizer şi Johnson & Johnson vor dezvolta în această lună mai multe studii clinice avansate pentru vaccinurile lor împotriva SARS-CoV-2.

AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice pe scară largă a vaccinului său candidat pe care îl dezvoltă în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford.

“ Să avem un vaccin sigur şi eficace distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv ambiţios, dar este obiectivul corect pentru poporul americn”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH), Francis Collins, într-un comunicat în care a fost anunţat studiul clinic de fază a III-a al Moderna.

Producătorii de vaccinuri sunt într-o continuă testare pe grupuri țintă de persoane, pentru a reuși să realizeze cât mai curând un antidot care să oprească răspândirea virusului.

Urmăriți Impact.ro și pe