Bărbatul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată și a obținut și mai mulți bani. Cât încasează pe lună

Rădulescu Valentin 22.07.2020, 13:08

Un bărbat din România a reușit să ajungă în topul veniturilor de pensie. Dar recent, acesta a dat statul în judecată, iar astfel a reușit să obțină o mărire a pensiei. Cum a făcut asta?

Bărbatul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată

Gheorghe Bălășoiu, fost șef de penitenciar, a reușit recent să învingă în Casa de Pensii și să primească mai mulți bani lunar, plus plata diferențelor pe ultimele 20 de luni. Bărbatul a fost șef de penitenciar și procuror, încasând o pensie care îl încadra în topul oamenilor care câștigă cele mai mari pensii din România. Dar Bălășoiu a reușit să primească acum o pensie de 73.890 lei brut/ lună, adică 66.701 lei net.

Aflat la vârsta de 73 de ani, Gheorghe Bălășoiu trăiește într-o vilă măreață dintr-un sat situat la ieșirea din Pitești. Bărbatul s-a pensionat în anul 2005, atunci când pensia se calcula pe 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate, înainte de data pensionării. De astfel, acesta acumula veniturile de comandat de penitenciar cu cel de procuror. Gheorghe Bălășoiu a fost director la Penitenciarul Colibași timp de 7 ani, dar și-a păstrat și funcția de magistrat, scrie wowbiz.ro.

Bărbatul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată și a obținut și mai mulți bani. Cât încasează pe lună
Bărbatul cu cea mai mare pensie din România a dat statul în judecată și a obținut și mai mulți bani. Cât încasează pe lună

Cum a reușit să își mărească pensia?

Anul trecut în martie, Bălășoiu a introdus acțiune la Tribunalul Argeș, iar astfel a înaintat un proces prin care a solicitat recalcularea pensiei. Bălășoiu a contestat cuantumul acestora și a solicitat judecătorilor o creștere implicită a pensiei sale, de respectiv 66701 lei pe lună. Totodată, procesul a fost blocat de pandemia cu noul tip de virus, iar la finalul lunii iunie a fost reluat. Așadar, verdictul judecătorilor a fost în favoarea lui Bălășoiu.

„Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.06.2020.”, se arată în informarea de la Tribunalul Argeș.

Urmăriți Impact.ro și pe