Klaus Iohannis și Ludovic Orban, criticați dur de Viorica Dăncilă. De ce i-a taxat, de fapt, fostul premier al României pe cei doi

Raluca Juncu 25.06.2020, 13:09
Klaus Iohannis și Ludovic Orban, criticați dur de Viorica Dăncilă. De ce i-a taxat, de fapt, fostul premier al României pe cei doi

Viorica Dăncilă critică dur sistemul de guvernare al PNL, dar și directivele venite de la Palatul Cotroceni, în contextul inundațiilor care au cuprins România, în ultimele zile. Ce spune fostul premier al României despre modul de guvernare al opoziției?

„Mai guvernați deci, domnilor de la PNL? Sau vă e dor să leneviți din opoziție?”

Situația privind prognoza meteo din România nu pare să se îmbunătățească. Meteorologii ANM au emis în această dimineață un cod portocaliu de ploi și vreme instabilă pentru cea mai mare parte a țării. Inundațiile devastatoare au făcut ravagii în 19 județe din România, cele mai afectate fiind Bistrița-Năsăud și Hunedoara. În acest context, Viorica Dăncilă atacă dur guveranarea PNL, despre care spune că „stă cu mâinile în sân” și că nu acordă ajutoare sinistraților.

Drumul Judetean (DJ) 593 B este inuntat in dreptul localitatii Parta de raul Timis, in urma ploilor cazute in ultima perioada in judet. Parta, Timis, Sambata 20 Iunie 2020, Inquam Photos / Cornel Putan

„> de la Palatul Victoria și Palatul Cotroceni ne explică faptul că ploaia cade vertical, iar viitura vine din amonte în aval, dar nu fac nimic concret pentru a ajuta cetățenii și localitățile afectate de inundațiile grave din aceste zile.

Atunci când eram premier și România a avut parte de inundații, am fost alături de oameni, mergând în zonele calamitate și alocând rapid fonduri pentru depășirea efectelor inundațiilor.

Un guvern care ține cu românii vine de urgență cu ajutoare și nu stă cu mâinile în sân. Sau cumva sloganul liberal „Prin noi înșine” înseamnă în caz de catastrofă „Descurcați-vă pe cont propriu”?! Mai guvernați deci, domnilor de la PNL? Sau vă e dor să leneviți din opoziție?”, a scris Viorica Dăncilă, fostul premier al României, pe pagina sa de Facebook.

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru a ajuta persoanele ale căror case au fost liate de viitură și au acționat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curți și 236 beciuri și subsoluri, potrivit Digi24. . Autoritățile au emis mai multe mesaje prin sistemul RO-ALERT pe raza a șapte județe din țară: Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași și Neamț.

Urmăriți Impact.ro și pe