Detalii nebănuite din trecutul Loredanei Groza. Ce meserie trebuia să aibă, de fapt, artista. Era dorința mamei sale (Exclusiv)

Stan Filon 24.01.2023, 23:37

Acum s-a aflat ce meserie ar fi trebuit să aibă Loredana Groza, dacă își ascult mama. Cel care a vorbit acum despre acest lucru a fost chiar tatăl cântăreței, Vasile Groza, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru Playtech Știri.  Bărbatul ajuns la vârsta de 86 de ani a devenit scriitor la vârsta de 60 de ani, la insistențele fiicei sale. A ajuns la cea de-a 37-ea carte publicată!

Detalii nebănuite din trecutul Loredanei Groza

Tatăl Loredai Groza, Vasile Groza, a acordat recent un interviu în care a vorbit despre copilăria fiicei sale, despre începuturile ei de artistă, dar și despre începuturile lui ca scriitor. Chiar dacă a fost pasionat de literatură încă de la vârsta de 14 ani, iată că a avut nevoie de zeci de ani pentru a se lansa ca scriitor. A făcut-o la vârsta de 60 de ani, după ce fiica sa l-a împins de la spate.

„Pe mine ea m-a format, m-a stilizat, m-a perfecționat prin pretenția ei de calitate. Ea are alte trăiri, e umblată mai mult. Am fost și eu, și-n Brazilia, și-n India. Dar nu am fost chiar peste tot, ea are o experiență vastă despre viață, lume. Oi fi eu bătrân, dar nu înseamnă că sunt chiar așa înțelept. Întotdeauna am luat de la ea învățăminte”, a declarat Vasile Groza pentru Playtech Știri.

Detalii nebanuite din trecutul Loredanei Groza
Detalii nebanuite din trecutul Loredanei Groza

Scriitor la vârsta de 60 de ani

S-a lansat ca scriitor la vârsta de 60 de ani și are la activ nu mai puțin de 37 de cărți scrise. De fiecare dată când scrie o poezie primul critic este chiar fiica sa, Loredana Groza. Dacă primește „acceptul” ei, atunci scrierea rămâne. „Și acum, când scriu o poezie, i-o citesc întâi ei. Dacă-mi dă verdictul, îi dau drumul. E foarte crifică. La fel și Cristi (n.r. fratele Loredanei), el e redactorul a tot ce fac eu. Deci există o colaborare între noi”.

Din cele spuse de Vasile Groza, poporul român era să nu o cunoască pe Loredana Groza de astăzi, dacă aceasta își asculta mama și mergea pe drumul pe care cea care i-a dat naștere i-l pregătise. Pierdeam o cântăreață de excepție dar câștigam o contabilă foarte talentată.

„Nevastă-mea a vrut ca ea să facă ASE-ul, să se facă contabilă. Are acum atâtea filme, peste 300 de piese, care rămân în zestrea muzicală. Piesele ei au conținut, ea nu pune orice conținut în text. Noi am făcut acum două săptămâni un text despre iubire, m-a pus să schimb”, a mai declarat Vasile Groza.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...