O contabilă din judeţul Alba a luat ilegal sute de credite. Şi-a păcălit chiar şi propria fiică

Badea Violeta 07.07.2022, 10:20
O contabilă din judeţul Alba a luat ilegal sute de credite. Şi-a păcălit chiar şi propria fiică

Caz incredibil în județul Alba! O contabilă din orașul Abrud a fost condamnată la 3 ani și 5 luni de închisoare pentru că a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe cea a fiicei sale, pentru a obține credite. În total, femeia a luat nu mai puțin de 300. Iată la cât se ridică valoarea totală a acestora și cum a ieșit la iveală uriaşa activitate infracţională a contabilei!

Condamnată la închisoare pentru că a luat ilegal 300 de credite

Aneta Dinu, contabilă a unui CAR din Abrud, județul Alba, are de executat 3 ani și 5 luni de închisoare în regim de detenție pentru comiterea infracţiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată .

Femeia, în vârstă de 63 de ani, a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe cea a fiicei sale care era director al instituției de credit, pentru a pune mâna pe un credit în valoare de 150.000 de lei.

Precizăm că Aneta Dinu este recidivistă. Acesta este al doilea dosar de înșelăciune al contabilei, care a fost condamnată definitiv, anul trecut, la închisoare cu executare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit autorităților, în perioada 2010 – 2017, femeia a obținut ilegal credite pe numele a 361 de persoane şi a folosit o parte din bani în interes personal.

Contabila a fost obligată să înapoieze Casei de Ajutor Reciproc „Credit Teiuş IFN” suma de 5,78 de milioane de lei. În noul dosar, paguba se ridică la aproximativ 200.000 de lei.

Contabila din judetul Alba
Contabila din judetul Alba

A falsificat până și semnătura fiicei sale

Aneta Dinu a păcălit-o până și pe fiica sa, care ocupa funcția de director al sucursalei. Contabila i-a falsificat semnătura pentru a obține un credit în valoare de 150.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 120 luni. De asemenea, femeia a falsificat și semnăturile unor persoane care au fost prezentate drept giranți, se arată în rechizitoriu.

Înainte de a obține împrumutul, actele au fost verificate de conducerea unităţii, fără a se cunoaşte că în prealabil acestea au fost falsificate, respectiv că s-ar fi semnat de altă persoană în numele solicitanţilor/giranţilor contractelor de împrumut.

În urma obținerii acestor contracte, până în cursul anului 2017, Aneta Dinu a achitat ratele şi dobânzile aferente. Ulterior, contabila nu a mai reușit să achite sumele, iar instituția de credit au sesizat giranții, care habar n-aveau despre faptul că ar fi semnat pentru a gira pe cineva.

În timpul anchetei, Aneta Dinu a recunoscut infracțiunile și a precizat că persoanele vătămate nu au avut cunoștință de împrumutul contractat.

Dosarul a fost judecat pe fond la Judecătoria Câmpeni. Pe data de 21 iunie 2022, instanța a condamnat-o pe Aneta Dinu la 10 luni de închisoare pentru înşelăciune și 5 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Însă, pentru că este recidivistă, magistratul nu a putut să mai aplice o nouă condamnare cu suspendare. Cele două pedepse au fost contopite, astfel au rezultat 3 ani și 5 luni de închisoare în regim de detenție. Hotărârea Judecătoriei Câmpeni poate fi contestată la Curtea de Apel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...