EXCLUSIV

Mihaela Buzărnescu revine în tenis, după entorsa de gradul trei: „Țelul meu e Olimpiada de la Paris”. De ce nu s-a măritat până la 34 de ani. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 24.01.2023, 20:42

De-a lungul carierei, Mihaela Buzărnescu (34 de ani) nu a fost ocolită de ghinioane. A avut parte de accidentări, în momente importante, când se afla în cea mai mare formă sportivă. Cu toate acestea, jucătoarea de tenis spune că nu regretă nimic și că este mulțumită cu ceea ce are și cu ce a realizat. Într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, fostul număr 20 mondial ne-a mai spus că nu a găsit încă persoana potrivită pentru a se căsători și că oricum viața personală a fost mereu pe locul secund, că țelul său e Olimpiada de la Paris, de anul viitor, și că are deja o listă cu locurile din România și din afară pe care vrea să le viziteze, după retragere.

Mihaela Buzărnescu revine în tenis, după entorsa de gradul trei

Impact.ro: Cum ești cu sănătatea?

Mihaela Buzărnescu: Mai bine, luna viitoare voi începe competițiile. Sunt ok fizic, am început antrenamentele. Am avut entorsă la gleznă, de gradul trei, survenită în august 2022, în timpul unui meci, și nu am mai putut juca de atunci.

Se poate spune că nu ai fost ocolită de ghinioane…

De-a lungul carierei, am avut probleme la umăr, genunchi, glezna cealaltă, înainte. Am până acum trei operații. Dar îmi place acest sport și vreau să mai joc, cât se poate. Țelul meu e să ajung la Olimpiada de la Paris, apoi vom mai vedea. Să atingi această participare e un lucru măreț.

Mihaela Buzarnescu revine in tenis, dupa entorsa de gradul trei
Mihaela Buzarnescu revine in tenis, dupa entorsa de gradul trei

„Am fost foarte atentă cu alimentația”

Ce ai făcut în perioada de pauză competițională?

Recuperarea am făcut-o în România. În perioada de pauză m-am menținut cu pregătire fizică, cu regim, ca să nu se depună. Când nu mai faci acel efort fizic cu care suntem obișnuiți ca sportivi, trebuie să avem grijă. Chiar nu am luat în greutate, am făcut recuperare care implică multe exerciții. Dar am fost și foarte atentă, cu alimentația…

În ce constă regimul tău alimentar?

Nu prea mănânc carbohidrați, ci multe proteine, legume, dar și orez. Am avut și scăpări…E normal, avem o viață, trebuie să ne bucurăm de ce e bun. Mai fac și fasting, mănânci într-un interval de ore, apoi mai multe ore, vreo 16, nu mănânci deloc… Am avut o perioadă, la finele anului trecut, când pe fond de stres, din cauza accidentării, am mâncat mai multe dulciuri. Când îmi cere organismul, consum. Ardem mult mai multe calorii și trebuie să ne reglăm, cumva.

Vacanță în Dubai și ajutor pentru nevoiași

Cum te-ai relaxat?

Am reușit să merg câteva zile în vacanță, am fost în Dubai, am ajuns și pe la munte, am ajutat și oameni nevoiași. O să merg și săptămâna viitoare să ajut cu ce se poate pe cineva din provincie. Bine faci, bine găsești, sunt foarte mulți oameni amărâți. I-am găsit eu și prin cunoștințe, prin social media. Eu i-am găsit și am știut că sunt adevărate poveștile lor. Și, foarte important, am petrecut timp cu familia.

De ce în Dubai?

A fost o combinație de business cu minivacanță. Și-n octombrie și acum două săptămâni, tot în Dubai am fost. Am avut anumite lucruri de rezolvat, am zis că e bine să mă și relaxez, să mă deconectez. Am și prieteni care locuiesc acolo.

Cum e pentru un sportiv să fie mereu pe drumuri?

E complicat ca în fecare săptămână să fii în alt hotel, plus avioane schimbate, cărat bagaje. Nu e ușor, sunt multe sacrificii nevăzute și neînțelese. Tenisul e un sport individual antisocial. Ești doar tu cu tine, și cu echipa ta, cu care mergi la turnee, nu ca într-un sport de echipă unde ești mai relaxat, ai și program să ieși în grup, plus că ai totul organizat și nu trebuie să te ocupi de tot. Multă lume nu înțelege acest lucru.

Motivul pentru care încă nu s-a căsătorit

Care e motivul pentru care nu te-ai căsătorit până acum?

Nu am avut nici ocazia, nici timpul. Nu m-am simțit pregătită. Până în prezent nu sunt pregătită să fac acest pas, dar pe viitor, da, iau în calcul. Toate la momentul potrivit, momentan nu vreau decât să mă reapuc de concursuri și să am rezultate. Viața personală a fost tot timpul în planul doi. Nu am găsit încă persoana potrivită.

Regreți ceva?

Nu regret nimic. Ce e pus deoparte, e pus deoparte. Nu-mi fac griji, așa cum sunt acum sunt foarte bine. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru mine. Am atins ceea ce multe persoane nu au reușit, locul 20 în lume. Nu trebuie să mă mai gândesc la ce a fost, ci să fiu fericită cu ce am realizat, într-un sport cu o mie și ceva de jucători. Eu sunt mulțumită și fericită pentru familia și educația pe care o am. Am muncit și e normal să vină și anumite recompense în urma acestui sport.

Ce listă și-a făcut pentru când se va retrage

Te-ai gândit vreodată să te muți în altă țară?

Nu am spus nu niciodată. Dar nu am avut un motiv întemeiat pentru a mă muta în altă țară. Pentru antrenamente îmi e bine în România, am familia aici. Mie îmi place România foarte mult, avem o țară foarte frumoasă, iar multe lucruri nu le găsești în alte țări. Îmi plac oamenii de aici. Țara noastră, istoria ei, meleagurile, faptul că avem și munți și mare, îmi place să locuiesc aici. Sunt multe zone pe care nu le-am văzut, am o listă cu locuri pentru ca atunci când îmi voi încheia cariera să le vizitez, ca și alte state din lumea asta. Am văzut să zicem trei sferturi din glob, dar sunt multe locuri nevăzute.

Ce alte locuri ți-ai dori să vizitezi?

Ca să apuc să văd câte ceva, trebuie să merg de mai multe ori în turneu în țara respectivă. Nu am văzut Marele Zid Chinezesc, deși am fost de trei ori la Beijing, pentru că trebuia să plec la alte turnee. Și-mi doresc să ajung acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe