EXCLUSIV

Maria Ciobanu, mai scumpă decât rivala Irina Loghin la vânzările albumelor din tinerețe. Cât costă autograful lui Benone Sinulescu: „Îți crește brusc valoarea, dar după ce mori”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 20.01.2023, 22:35

Nostalgicii se înghesuie să cumpere, de pe Internet, albume, CD-uri și fotografii cu autografele celebrilor noștri artiști, scoase la vânzare de colecționari, la prețuri accesibile. În topul celor mai vânduți cântăreți se află Gheorghe Turda și Benone Sinulescu. Iar Irina Loghin și Maria Ciobanu, rivale pe scenă, însă prietene, în viața reală, sunt și ele la mare căutare, pe site-urile cu amintiri din Epoca de Aur. La prețuri diferite, însă. Gheorghe Turda ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre valoarea artiștilor: „Îți crește brusc valoarea, dar după ce mori”.

Cât costă autograful regretatului solist Benone Sinulescu

Cât costă autograful artiștilor Gheorghe Turda și al lui Benone Sinulescu, artistul care a încetat din viață în 2021? Suma cerută de colecționari este de 150 de lei, pe Internet. Contactat de reporterii Impact.ro, solistul Gheorghe Turda s-a arătat încântat de veste, căci prețul cerut este unul bun. El ne-a explicat de ce continuă să fie un artist prețuit și iubit:

„Piesele mele sunt autentice, culese de mine de la Săpânța, prin urmare valoarea își spune cuvântul. Un prieten, Alin Lupșa, unul dintre membrii formației „Gaz pe foc”, a găsit la un colecționar albumul meu și mi l-a adus acasă, ce bucuros am fost! Vă spun că eu sunt singurul cântăreț din România, care, în 1990, la 1 octombrie, am înregistrat primul CD.

A fost făcut în Olanda, pentru că nu era tehnologia CD-urilor în România, albumul se numea „Dragu mi-e la veselie!”. Cu Nea Beni am avut o colegialitate, nu am avut însă o prietenie anume. Eu mă bucur că valoarea mea este și acum mare, cât sunt în viață. De obicei, valoarea artistului crește doar după ce mori”, ne spune Turda, cu tristețe.

Autograf Nea Beni
Autograful lui Benone Sinulescu

Gheorghe Turda nu renunță de muzică

Solistul Gheorghe Turda este, și la 76 de ani, un munte de energie. Nu renunță încă la concerte, la spectacole, fiind prezent, la cântări, în toate colțurile țării:

„Este bine cu pensia, nu trebuie să dăm o cifră anume, cât am, am cotizat 55 de ani, deci este pe merit. Aș putea trăi doar din pensie, desigur, însă nu se poate fără să cânt, nu pot trăi fără muzică, fără public. Voi pleca pe 23 ianuarie la Iași, pentru spectacolul din 24 ianuarie, de Mica Unire. Am însă concerte și în străinătate”, ne-a mai declarat Gheorghe Turda, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Maria Ciobanu, mai scumpă decât Irina Loghin, la vânzări

Marile noastre artiste, Maria Ciobanu și Irina Loghin, se află în competiție și pe site-urile colecționarilor de amintiri, albumele lor din anii tinereții fiind vândute ca pâinea caldă. Dacă un disc cu piesele Mariei Ciobanu se vinde și cu 100 de lei, un disc cu înregistrările muzicale ale Irinei Loghin este scos la vânzare cu 80 de lei. Iar un tablou din lemn, cu chipul Irinei, valorează 40 de lei.

Gheorghe Turda ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, și despre cele două cântărețe, cu care adesea a fost la drum, în turnee, în Epoca de Aur, și pe care le admiră sincer pentru talent și pentru frumusețea lor naturală:

„Maria și Irina sunt două soliste cu voci de aur, de o frumusețe răvășitoare. Mi-a plăcut de ele că nu au apelat la intervenții estetice, să-și pună sâni, să-și mărească buzele. Maria cred că și-a mai făcut totuși câte ceva, ca să scape de riduri, dar asta după vârsta de 80 de ani”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...