INTERVIU EXCLUSIV

Gheorghe Turda, singurul român care a cântat pentru șapte președinți americani. „Dacă-mi aranjez freza, lumea mă aseamănă cu Trump” VIDEO EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 18.11.2022, 10:26

Prezent la lansarea cărții Marinei Almășan despre călătoria sa în Danemarca, Gheorghe Turda, singurul român care a cântat pentru șapte președinți americani a mărturisit, în exclusivitate pentru Impact.ro, că e un mare admirator al lui Trump, și că lumea chiar îl aseamănă cu fostul președine american.

Acesta nu ne-a ascuns faptul că e mare pasionat de cuțite, că a primit multe cadouri, că danezele îl iubesc și că și-ar dori să echilibreze balanța și să cânte și pentru șapte președinți români.

Danezele, îndrăgostite de Gheorghe Turda

Bună seara, în primul rând, ce mai faceți?

De la bine, spre foarte bine, ca să le fac în ciudă dușmanilor mei.

Ați fost în Danemarca?

Sigur că am fost, și la câte turnee. Vreau să vă spun o întâmplare frumoasă, fastă. Danezele sunt fete foarte frumoase și cred că s-au îndrăgostit de cântecul lui Gheorghe Turda.

Vi s-a întâmplat să vă îndrăgostiți de vreo daneză?

Nu le-am ținut calculul, deocamdată, nu le-am trecut prin calculul iubirilor.

Vă plac nordicele?

Așa și așa.

Gheorghe Turda spulbera mitul averii de milioane de euro a Ionelei Prodan
Gheorghe Turda

A cântat la concurență cu Michael Jackson la Tokyo

Care a fost cea mai frumoasă călătorie pe care ați făcut-o și de ce?

Cea mai frumoasă călătorie a fost cea cu ocazia turneului din Japonia, din anul 1987, împreună cu soția mea, cu marele Ansamblu Rapsodia, din vremea aceea. Am avut cel mai frumos succes, eu cântând și un cântec japonez, iar soția fiind balerină. Iar la unul dintre spectacolele noastre a participat și actualul împărat al Japoniei.

Cu ce a ieșit în evidență acest spectacol?

În primul rând, a plăcut foarte mult publicului. Noi am cântat la concurență directă cu Michael Jackson. El a avut concert sâmbăta, pe Stadionul Olimpic din Tokyo, iar noi a doua zi, am avut spectacol pentru 14000 de spectatori într-o sală de sport. Iar la noi s-a aplaudat frenetic de la primul acord al orchestrei conduse de maestrul Ionel Budișteanu.

Ce șef de stat i-a oferit primul său cuțit din colecția de 1119 astfel de obiecte

În afara talentului, ce alte pasiuni mai aveți?

Sunt mare colecționar de cuțite, am 1119 cuțite.. De curând, am primit un cadou, am participat la Chefi la cuțite, am primit cuțitul de aur și eu și finii mei de la Paris și mă mândresc cu primul cuțit primit din partea președintelui Mexicului din 1975. Odată cu vizita lui Ceaușescu în Mexic, a mers și un grup folcloric de la Rapsodia Română. Și toți am primit câte un cadou de la mexicani, un cuțit aztec. Și de atunci s-a născut ideea colecționării de cuțite.

Și unde țineți toate aceste cuțite?

Pe anumite panoplii. La mine nu port cuțit, că dacă mai merg cu avonul, mă obligă să-l predau.

Ce spune despre „interdicțiile” din vremea comunismului

Obișnuiați pe vremea lui Ceaușescu să declarați cadourile primite?

Niciodată. Și am primit multe cadouri, și de la administrațiile prezidențiale. Pentru că am fost și sunt singurul artist român care a cântat la șapte președinți americani și deocamdată la patru președinți români. Îmi doresc să mențin echilibrul, de 7 la 7.

Ați cânta și pentru Biden?

De ce nu? Eu l-am iubit și-l iubesc mult pe Donald Trump. Câteodată, când îmi aranjez freza, lumea mă aseamănă cu Trump.

Ați avut interdicții în vremea comunismului?

Niciodată. Sunt povești de adormit copiii din partea celor care se plâng că au avut restricții. Dacă eram serioși în meserie, ne vedeam de treaba noastră, eram serioși în familie și pe scenă, nu aveai motiv să fii refuzat.

„Am prins două cutremure destul de puternice, în Mexic”

De unde v-ați luat această cămașă? Spuneați înaintea interviului că e din Thailanda..

Da, am luat-o din Thailanda, înainte de Covid. Nu m-a prins acolo, am trecut cu brio peste.

În ce țară v-ați dori să mai ajungeți?

În Australia și Noua Zeelandă. Nu am mai fost demult. Acum e perioada de iarnă la ei, văd că sunt foarte mute inundații. Poate ajung în vreo croazieră.

Ați prins cutremure pe unde ați fost?

Da, în Mexic am prins două cutremure, destul de puternice. În 1975. Eram chiar în hotel și și pe stradă.

Poartă cu mândrie uniforma de general

Se apropie sărbătorile. Ce planuri aveți?

Chiar acum, de 1 decembrie, voi cânta la Roma, și eu și Andrei Păunescu, și la nord de Roma unde acum trei ani am participat la dezvelirea unui bust al soldatului român căzut în Primul Război Mondial în Italia. Am cântat imnul național în ținută de general, pe care o port cu cinste. Și o să cânt și în biserică, în fața publicului român credincios și ortodox.

Urmăriți Impact.ro și pe