Povestea lui Dorel, românul care a fentat Poliția timp de 20 de ani. Cum a reușit să se ascundă în Marea Britanie

Beatrice Dumitru 09.11.2022, 09:06
Povestea lui Dorel, românul care a fentat Poliția timp de 20 de ani. Cum a reușit să se ascundă în Marea Britanie

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, în colaborare cu specialiști de la Biroul Național Interpol, au reușit să rezolve cazul unui tânăr care a reușit să se ascundă de autoritățile române mai bine de 20 de ani. Acesta a fost prins, până la urmă, în Marea Britanie.

Prins după 20 de ani

Un sucevean din Horodnic de Jos era căutat de autoritățile române pentru o faptă de violență comisă în urmă cu 23 de ani, în 1999. Acesta a fugit din țară înainte de a fi condamnat pentru tentativă de omor și a reușit să scape nepedepsit mai bine de 20 de ani, în Marea Britanie, sub identitate falsă.

Dorel Țigănescu a fost dat în urmărire internațională și mai mulți ani, fotografia cu chipul acestuia a fost afișată pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Urmăriți. După o perioadă, autoritățile sucevene au primit informații că tânărul a ajuns în Anglia, unde și-a întemeiat o familie și în cele din urmă a fost arestat provizoriu de poliția britanică. După alte verificări și o anchetă s-a stabilit că cel reținut este Dorel Țigănescu, autorul tentativei de omor din anul 1999, de la Horodnic de Jos.

Povestea lui Dorel, românul care a fentat Poliția timp de 20 de ani. Cum a reușit să se ascundă în Marea Britanie
Dorel Țigănescu a fost prins de poliție.

Ce s-a întâmplat în anul 1999

În 1999, Dorel Țigănescu se afla la Horodnic de Jos și într-o seară a ales să meargă să se distreze la discoteca de la căminul cultural din sat. Dar în timpul nopții, mai mulți tineri au fost implicați într-o altercație, iar din ancheta de la acea vreme a reieșit că Dorel Țigănescu i-a aplicat unui alt tânăr din Sucevița o lovitură de cuțit în zona abdominală.

Victima a fost rănită grav pentru că i-au fost perforate organele, fiindu-i pusă viața în pericol. În urma anchetei, fapta tânărului a fost încadrată la tentativă de omor și astfel, în iulie 2003, Dorel Țigănescu a fost condamnat definitiv de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, dar nu a mai fost de găsit pentru că fugise în Marea Britanie.

Pe 25 octombrie, bărbatul a fost extrădat în România și încarcerat direct în Penitenciarul Rahova, în baza mandatului emis pe numele său încă din anul 2003, scrie Monitorul de Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...