Alina Sorescu, mesaj tulburător despre mentorul ei. Moartea acestuia a marcat-o profund

Andra Daoud 25.09.2022, 12:36

Alina Sorescu este una dintre cele mai apreciate artiste din România, dar este și profesoară de muzică pentru copii. Puțini știu însă că pasiunea pentru muzică a artistei a început în copilărie, iar cel care i-a îndrumat pașii către această carieră a avut un rol extrem de important în viața ei. Dispariția lui a marcat-o profund pe Alina Sorescu, iar artista nu l-a uitat, chiar dacă au trecut ani buni de atunci.

Alina Sorescu, marcată profund de mentorul ei

Alina Sorescu a luat contact cu muzica pentru prima dată când era la grădiniță. Artista avea doar 4 ani când a fost selectată pentru a face parte din grupul Minisong, fiind cea mai mică din grup. Alina îi va rămâne toată viața recunoscătoare celui care nu doar că i-a descoperit talentul, dar a făcut ca totul să pară ușor, precum o joacă de copii.

„Ioan Luchian Mihalea a fost pentru mine primul mentor, cel care le-a confirmat părinților mei că am talent muzical. Repetițiile grupului se țineau la Școală 197, din Drumul Taberei, unde am și învățat ulterior și am multe amintiri frumoase de atunci. M-a selectat în Minisong când aveam 4 ani și eram mezina trupei. Îmi spunea ‘Soreasca’.

Am susținut alături de el multe spectacole, am fost în primul meu turneu în străinătate, în Franța, la vârstă de 5 ani, și era o mare realizare pentru un copil să fii membru Minisong”, a povestit artista, într-un interviu pentru Ego.ro.

Alina Sorescu, mesaj tulburator despre mentorul ei. Moartea acestuia a marcat-o profund
Ioan Luchian Mihalea

„Dispariția lui a fost un șoc pentru noi, copiii”

Chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de când Ioan Luchian Mihalea s-a stins din viață, Alina Sorescu își amintește și acum ultima întâlnire cu mentorul ei și spune că vestea morții acestuia a fost un șoc pentru ea și ceilalți copii din grupul Minisong.

Cântăreața își amintește că în ultima zi de viață a mentorului ei chiar avuseseră concert în București. La final, profesorul a mai stat de vorbă cu părinții copiilor și parcă nu mai voia să plece acasă, își aduce aminte artista.

„Dispariția lui a fost un șoc pentru noi, copiii, pentru părinții noștri și pentru toți cei care îl iubeau. În ziua aceea chiar avusesem un spectacol la Teatrul Țăndărică-Sala Lahovari. La sfârșit, a rămas de vorbă cu părinții noștri și parcă nu mai voia să plece acasă… Seara am aflat tragica veste… Aveam 7 ani când Profu’ Oanță a plecat în mod tragic dintre noi, dar am atâtea amintiri din turneele și din spectacolele cu el și colegii mei de atunci”, a mai spus Alina Sorescu, în același interviu.

Ioan Luchian Mihalea a pus bazele grupului vocal Song și ale corului de copii Minisong, din care au făcut parte Alina Sorescu, Dana Rogoz și Gianina Corondan. El a fost asasinat la data de 29 noiembrie 1993, în apartamentul său din cartierul Drumul Taberei, de către doi bărbați care au intrat în casă pentru a-l jefui. Cei doi criminali au fost condamnați la închisoare și și-au ispășit pedeapsa la Penitenciarul Giurgiu, fiind eliberați condiționat în 2015, respectiv 2016.

 

Urmăriți Impact.ro și pe