VIDEO EXCLUSIV

Pas important făcut de Alina Sorescu după divorț. A vrut să se afle de la ea. „Am simțit că e momentul”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 26.08.2022, 15:48

După o perioadă lungă în care și-a concentrat energia asupra școlii ei de muzică „Picii lu’ Soreasca” și a cântat piese alături de copii, Alina Sorescu revine pe piața muzicală și ca artist solo. „Tot ce-a fost, a fost” se pare că este numele noii piese pe care artista o va lansa săptămâna viitoare, având în vedere că expresia se regăsește ca htag la ultimele ei postări de pe rețelele de socializare. Titlul ne duce cu gândul la recentul eveniment din viața cântăreței, respectiv despărțirea de tatăl fiicelor sale. În exclusivitate pentru Impact.ro, Alina Sorescu ne-a povestit despre noua ei viață alături de cele două fetițe, precum și planurile legate de carieră.

Ce urmează, din toamnă, pentru Alina Sorescu

Alina , cum a fost vara asta pentru tine?

A fost o vară plină, m-am plimbat cu fetițele la mare, la munte, am descoperit și locuri noi, în care nu mai fusesem până acum, precum Toscana de România îi spune. Este o zonă viticolă, foarte aproape de București, foarte interesantă ca relief, ca lucruri pe care le poți face. Vacanța mea a fost o dată cu vacanța picilor și atunci m-am putut bucura în voie de timp liber. Evident că am și pregătit ușor-ușor proiectele pe care le am pentru toamnă, pentru că voi avea o toamnă foarte plină.

Urmează un spectacol la Sala Palatului.

Da, urmează să umplem Sala Palatului! Voi avea împreuna cu picii mei spectacolul „Suflet de copil”, îi vom avea alături pe Ana Beregoi, pe Eduard Sanda, care a compus melodia “Suflet de copil”, așa că nu întâmplător e invitat în spectacol, evident alături de Cleopatra Stratan. A fost ideea mea să o chem pe Ana Beregoi, îmi place foarte mult de surorile Beregoi, de Iuliana și de Ana, le admir pentru tenacitatea lor, pentru ascensiune. Iată că sunt idolul unei noi generații care vine din urmă. O să mai am și invitați surpriză, o să fie un show total. Fetele mele vor fi alături de mine, bineînțeles.

Pas important făcut de Alina Sorescu după divorț
Alina Sorescu

Este vreuna dintre ele talentată pe partea muzicală?

Da, amândouă au înclinații, au ureche muzicală și simțul ritmului, le place să cânte cu mine, vin și ele din când în când la cursurile mele, știu toate melodiile mele, știu toate melodiile ale Iulianei Beregoi, ale Anei Beregoi și tot ce cântă puștii din ziua de azi. Mi-ar plăcea să își descopere poate, la un moment dat, o latură artistică de o anumită natură. Încă sunt micuțe, au 6 și 8 ani.

Ambele fete vor merge la școală

Deci amândouă încep școala.

Da, Raisa va fi boboc, va începe clasa pregătitoare.

Faci temele cu fata cea mare? Ții pasul?

Da, ne-am plimbat, dar am făcut și teme de vacanță. Ținem pasul, cum să nu? Ne amintim de cum era când eram noi copii. Bine că lucrurile s-au mai schimbat, învață unele lucruri mult mai devreme decât le învățam noi la vremea noastră, dar fac teme. Culmea și cea mică începe să prindă ritmul și să învețe că așa e normal, deși e încă micuță și nu va avea în clasa pregătitoare teme, dar îi place și ei să scrie pe caiete de vârsta ei, să coloreze, să facă câte un labirint, să descopere joculețe, îi plac mult jocurile acelea unde cauți diferențele

La mare ai afișat o siluetă de invidiat, Mi se pare că ai mai slăbit. Ai ținut vreo dietă, ai făcut mai mult sport?

Nu îmi place să țin diete drastice, cred că în momentul în care ții o dietă drastică, pui imediat la loc într-un timp foarte scurt și nu ai făcut nimic. Așa că e mai bine să adopți o atitudine echilibrată, ca să poți să fii bine pe termen lung. Și asta încerc de când mă știu să păstrez un echilibru, să nu fac excese, să am grijă. Cred că asta este: dacă avem grijă și aspectul va ține cu noi. Am mai slăbit puțin, dar sunt cam tot pe acolo.

Mănânc normal, îmi fac și anumite pofte când e un moment de așa natură, important este să nu faci excese.

Pas important făcut de Alina Sorescu după divorț
Alina Sorescu are planuri mari pentru toamna aceasta

Pe plan muzical lansezi vreo melodie?

Da, lansez în curând un cântec nou, singură de data asta, pentru că îmi era dor să cânt și abia aștept să lansez piesa și să aflu părerea publicului, feedbackul din partea celor care o vor asculta. O să spun toate informațiile pe Facebook și pe Instagram.

După cât timp lansezi o piesă singură, pentru că în ultimii ani ai cântat alături de picii tăi?

Da, am cântat alături de picii mei. Iată că Picii lu’ Soreasca a devenit un brand, un proiect care a câștigat mult teren și am ajuns să fiu cea mai cunoscută în zona aceasta a copiilor, alături de trupa mea. Așa că am încercat să turez motoarele pe această direcție și uite că ne-a ieșit și sunt foarte mândră de asta, faptul că reușim să scoatem în fiecare an câte 2 melodii noi, fiecare cu videoclip, facem și show-uri de anvergură, e o mare satisfacție pentru mine.

Evident că între timp am și născut două fetițe, au fost perioade în care ca orice femeie am fost puțin ocupată și cu lucrurile de această natură, așa că acum am simțit că e momentul să cânt din nou și singură. Eu am mai făcut piese, chiar și când cântam cu picii, dar acum e un comeback redutabil.

Urmăriți Impact.ro și pe