Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională. „Trebuie să tragem din nou o linie”

Gabriel Peneș 21.09.2022, 16:43
Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională. „Trebuie să tragem din nou o linie”

Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională. Tehnicianul de 42 de ani se află în fața unor partide importante din Liga Națiunilor. Teoretic, el ar putea fi demis de FRF, după doar 9 luni de mandat, dacă România nu ocupă unul dintre primele două locuri din grupă, lucru greu de atins în contextul actual al clasamentului. Edi Iordănescu a vorbit despre eventuală despărțire de tricolori, dacă rezultatele nu vor fi cele așteptate.

Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională

Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională. Pe 25 ianuarie, tehnicianul care luase titlul cu CFR Cluj, în 2021 și trecuse pentru trei luni pe la FCSV, a fost numit selecționer în locul demisionarului Mirel Rădoi. Iordănescu jr. a fost de acord cu „obiectivul intermediar” pe care Ladislau Boloni nu-l acceptase înaintea lui: clasarea pe unul dintre primele două locuri în Liga Națiunilor. Cel principal era același: calificarea la EURO 2024.

Dar primele patru meciuri din grupele Ligii Națiunilor au fost aproape un dezastru, aducând o singură victorie și trei înfrângeri. Acum, România se pregătește să joace ultimele două partide, cu Finlanda, pe 23 septembrie, la Helsinki și cu Bosnia, pe 26 septembrie, pe stadionul din Giulești.

Edi Iordănescu a avut un mesaj puternic pentru jucătorii convocați la națională și nu numai.

„Vreau să consolidăm la națională și lucrurile bune, pentru că sunt la națională și lucruri foarte bune. Îmi doresc să avem continuitate la nivel de selecție, nu-mi doresc schimbări majore de la o acțiune la alta, din păcate trebuie să ne adaptăm.

Cine nu este dispus să vină pe jos la echipa națională atunci când este convocat, mai bine nu mai vine”, a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Edi Iordănescu, despre o posibilă demisie de la națională. „Trebuie să tragem din nou o linie”
Edi Iordănescu a fost numit selecționer al naționalei pe 25 ianuarie, având ca obiectiv principal calificarea la EURO 2024, competiție ce va fi găzduită de Germania

„Trebuie să tragem din nou o linie”

Teoretic, Edi Iordănescu poate fi demis de FRF dacă naționala nu reușește să se claseze pe unul dintre primele locuri în grupa din Liga Națiunilor. Miza unei astfel de clasări este asigurarea accederii directe în play-off-ul pentru EURO 2024, dincolo de ceea ce se va întâmpla în calificările propriu-zise pentru competiția ce va fi găzduită de Germania.

Întrebat dacă va rămâne pe banca tricolorilor indiferent de rezultatele cu Finlanda și Bosnia, Edi Iordănescu a dat de înțeles că, personal, și-ar dori să continue munca pe care o face.

„E o afirmație pe care nu pot să mă hazardez să o fac. Nu pentru că nu îmi doresc foarte tare. Ba mai mult decât atât, mă declar foarte mulțumit de condițiile pe care le am aici la fiecare acțiune și nu numai. Și în ceea ce înseamnă activitatea mea zilnică.
Suport am simțit aproape necondiționat. Am simțit de la președinte (n.r. – Răzvan Burleanu, președintele FRF) în jos oamenii foarte aproape, deschiși la dialog, la analiză, la a căuta împreună soluții. Mai mult, mi s-au dat garanții în sensul ăsta!
Cei din conducere au analizat munca mea zi de zi și am fost asigurat că sunt foarte mulțumiti în sensul ăsta, ne lipsesc rezultatele! Mai mult decât atât, am fost asigurat că se dorește o colaborare pe termen mediu – lung și asta mă bucură pentru că îmi dă și mai multă putere de muncă.
Dar, în final, trebuie să trecem așa cum trebuie peste aceste două jocuri, să tragem din nou o linie, să facem o analiză și după aceea vedem! Tot ce este în interesul naționalei României trebuie să meargă pe primul loc”, a declarat Edi Iordănescu pentru AS.ro.

La ora actuală, tricolorii au doar 3 puncte în grupa din Liga Națiunilor, după victoria cu 1-0 în fața Finlandei. Liderul grupei este Bosnia, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, cu 7 puncte și de Finlanda, cu 4. Elevii lui Edi Iordănescu vor întâlni Finlanda, pe 23 septembrie, în deplasare, și pe Bosnia, pe 26 septembrie, acasă. Doar două victorii, coroborate cu un joc favorabil al celorlalte rezultate, pot aduce selecționata noastră pe unul dintre primele două locuri din grupă, locuri ce asigură un acces direct în barajul pentru Campionatul European din 2024.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia din Liga Națiunilor

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....